Acasă Stirile zilei Stiinta TOP 10: Cei mai DESTEPTI oameni din lume. Stephen Hawking este abia...

TOP 10: Cei mai DESTEPTI oameni din lume. Stephen Hawking este abia pe locul sase

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Site-ul SuperScholar.org a realizat un top al celor mai destepti zece oameni aflati in viata, iar celebrul fizician imobilizat intr-un carucior cu rotile ocupa abia pozitia numarul sase. Top-ul nu a tinut cont numai de IQ-ul persoanelor, ci si de realizarile pe care acestea le-au avut.

La nivel mondial, 50% dintre oameni au IQ-uri cuprinse intre 90 si 110, 2,5% dintre oameni sufera de retard mintal (IQ sub 70%), 2,5% au o inteligenta de nivel superior (IQ peste 130), iar numai 0,5% dintre oameni sunt geniali (IQ de peste 140). Iata topul celor mai mari genii aflate in viata:

10.

TOP 10 Cei mai DESTEPTI oameni din lume. Stephen Hawking este abia pe locul sase10La varsta de 14 ani, Christopher Hirata (in prezent in varsta de 30 de ani) studia deja la Institutul de Tehnologie din California, iar numai doi ani mai tarziu s-a angajat la NASA, lucrand la un proiect de colonizare a planetei Marte. A obtinut doctoratul in astrofizica la varsta la care majoritatea oamenilor termina facultatea. Are un IQ estimat de 225.