Acasă Politic Ianukovici, un DICTATOR in curs de devenire. Are „sange pe maini”, sustine...

Ianukovici, un DICTATOR in curs de devenire. Are „sange pe maini”, sustine Suedia

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Pentru ca se agata de putere cu orice mijloace, inclusiv imprastierea demonstrantilor de la Kiev utilizand arme de foc, presedintele ucrainean Viktor Ianukovici este pe cale sa devina un alt dictator al vremurilor noastre. Ministrul suedez de Externe, Carl Bildt, a denuntat miercuri responsabilitatea presedintelui ucrainean Viktor Ianukovici in decesele survenite in timpul protestelor de la Kiev, acuzandu-l ca are „sange pe maini”.

„Sa fie clar: responsabilitatea finala a mortilor si violenta revin presedintelui Ianukovici. El are sange pe maini, a scris el pe Twitter. Sper intr-o unitate puternica in Parlamentul (suedez), astazi, impotriva violentei si represiunii din Ucraina. Sunt ucisi oameni pe strazile unei capitale europene”, a adaugat el.

Presedintele ucrainean a acuzat miercuri opozitia ca a lansat o insurectie, in timp ce confruntarile si un asalt al fortelor speciale s-au soldat cu cel putin 25 de morti, marti si in noaptea de marti spre miercuri, in centrul Kievului, ocupat de opozitie.

Carl Bildt s-a declarat, marti, un sustinator al sanctiunilor impotriva regimului ucrainean.

„UE nu va ezita (sa ia) masuri impotriva intereselor persoanelor asociate cu reprimarea si violenta din Ucraina”, a scris el.

Mii de contestatari ocupa Maidanul, Piata Independentei, pentru a protesta fata de schimbarea de pozitie, in noiembrie, a puterii ucrainene care a renuntat brusc la o apropiere de UE pentru a se intoarce catre Moscova.

Miscarea de contestare, care a mobilizat sute de mii de persoane, s-a transformat treptat intr-o respingere a regimului presedintelui Ianukovici.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos