Acasă Politic Chitoiu si Gerea si-au depus oficial DEMISIILE. Cine va detine interimatul celor...

Chitoiu si Gerea si-au depus oficial DEMISIILE. Cine va detine interimatul celor doua ministere economice

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Daniel Chitoiu si Andrei Gerea si-au inregistrat oficial demisia din functia de ministru al Finantelor, respectiv ministru al Economiei, la cabinetul prim-ministrului, imediat dupa discutia dintre premierul Victor Ponta si liderul PNL, Crin Antonescu, au declarat surse oficiale, citate de Mediafax.

Premierul Victor Ponta va prelua postul de ministru interimar al Finantelor, iar Constantin Nita va fi ministru interimar la Economie.

Guvernul arata, intr-un comunicat, ca, pentru functionarea stabila si eficienta a Guvernului, primul ministru a avut o convorbire cu presedintele PNL, Crin Antonescu.

„Acestuia i s-a solicitat sa fie inaintate cele patru propuneri de ministri liberali pentru ministerele in discutie, dar propunerea a fost respinsa de catre presedintele Crin Antonescu, care a motivat ca nu doreste sa intre in contradictie cu deciziile interne ale PNL. Ulterior, primul ministru Victor Ponta i-a solicitat presedintelui Crin Antonescu sa propuna doi ministri din partea PNL pentru a prelua interimatul la Ministerul Finantelor Publice si, respectiv, la Ministerul Economiei. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a refuzat si in acest caz sa faca vreo propunere din partea PNL”, se afirma in comunicat.

Urmare a acestei situatii, premierul a luat act de demisiile ministrilor Chitoiu si Gerea si a inaintat presedintelui Traian Basescu, „dupa consultari in USL”, propuneri pentru ocuparea interimara a celor doua pozitii de ministri

Purtatorul de cuvant al PNL precizeaza ca BPN al partidului a stabilit ca, miercuri, Daniel Chitoiu si Andrei Gerea sa isi depuna „in mod formal” demisiile din Guvern, in contextul in care premierul Ponta spunea luni ca demisiile au fost depuse la cabinetul sau, dar nu au fost inregistrate la Guvern.

In urma cu aproape doua saptamani, PNL a propus o serie de schimbari in posturile de ministru, respectiv Klaus Iohannis – vicepremier si ministru de Interne (in locul lui Radu Stroe, demisonat in luna ianuarie), Teodor Atanasiu – ministru al Economiei (in locul lui Andrei Gerea), Eugen Nicolaescu – ministru de Finante (in locul lui Daniel Chitoiu), Cristian Busoi – ministru al Sanatatii (in locul lui Eugen Nicolaescu, propus la Ministerul Finantelor).