Acasă Stirile zilei Bani Hotia hipermarket-urilor din Romania! Cum esti prostit in cele mai mari magazine!

Hotia hipermarket-urilor din Romania! Cum esti prostit in cele mai mari magazine!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ce parere aveti despre faptul ca marile hipermarketuri din Romania si-au marit considerabil preturile (chiar si 300-400%). Credeti ca sunt justificate aceste mariri de preturi? La ora actuala in Romania preturile la alimente sunt mai mari decat cele din afara tarii unde salariile sunt si ele mult mai mari.

Plus ca mint cu nerusinare in privinta adaosului practicat, castigul lor fiind indecent de mare datorita unor taxe suplimentare pe care trebuie sa le suporte in special micii producatori locali, adusi nemilos in pragul falimentului.
Plus ca ofera salarii extraordinar de mici in comparatie cu castigurile fabuloase pe care le obtin.

In fond fiecare ar trebui sa se intrebe , unde se duce profitul realizat in aceste supermarketuri , ce beneficii avem fiecare dintre noi facandu-ne cumparaturile la ei?
Raspunsurile sunt foarte simple – nu avem NIMIC de castigat cumparand de la acesti lacomi , fara urma de caracter sau sentimente umane.

Intrebarea de logica la care trebuia sa-ti raspunzi era alta: Cate noi locuri de munca au creat aceste hipermarketuri , cat investesc real in economia romaneasca , in beneficiul nostru , al tuturor ?

Acesti excroci au venit aici cu un singur scop = neocolonialism , adica sustragerea unei parti cat mai mari din avutia nationala , distrugerea pe toate caile a economiei romanesti si infestarea pietelor din Romania cu produse de proasta calitate din exterior in scopul maximizarii profitului lor.
Scopul final al acestei hotii fara margini nu e decat acela de a-i face pe romani sclavi in propria lor tara. Problema e ca pentru a intelege aceste lucruri mai trebuie sa si gandesti !

Marii evazionisti de care nu se atinge nimeni: Mega Image, Carrefour si Auchan etc.

LA Mega Image, Carrefour sau Auchan lucrurile arata minunat, dar in bilanturile contabile e dezastru. Datoriile celor trei companii insumeaza jumatate de miliard de euro iar argumentele lor pentru a contesta dezastrul ce pare sa se apropie nu exista.

In Romania, de departe cea mai spectaculoasa expasiune a avut-o compania belgiana care administreaza lantul de magazine Mega Image. Anul trecut Mega Image a facut un profit de 10 milioane de euro, ceea ce arata ca fiecare magazin i-a adus in medie un profit de 47 de mii de euro (trebuie precizat ca multe magazine sunt de cartier si functioneaza cu un numar minim de angajati, mai mic de zece). De altfel, Mega Image are 4.600 de angajati.

Cifra cu adevarat spectaculoasa sta in dreptul datoriilor care sunt pentru Mega Image de 388 de milioane de lei, adica aproape 90 de miloane de euro, o cifra care ar trebui sa dea fiori oricarei companii. I-am rugat pe reprezentantii Mega Image sa comneteze aceste cifre. Raspunsul scurt si iritat al Departamentului de PR a fost urmatorul – “Mega Image nu confirma cifrele prezentate in articolul dumenavoastra drept urmare nu vom face niciun comentariu cu privire la articol”. Ceea ce nu au inteles cei de la Departamentul de comunicare al Mega Image este tocmai sensul intebarii noastre. Noi nu i-am rugat sa confirme sau sa infimele datoriile pe care le au deoarece acestea sunt cat se poate de reale sursa noastra fiind Ministerul de finante. I-am intrebat ce strategie de dezvoltare/marketing sta la baza unor performante financiare in care faci datorii de 9 euro ca sa castigi unul singur (acesta e raportul datorii/profit 90 milioane de euro/10 milioane de euro).

In acelasi articol publicat la 18 decembrie aratam situatia delicata in care se afla Carrefour. Compania inregistra la finalul lui 2012, 155 de magazine si a raportat un profit de 24 milioaane de euro. Datoriile companiei Carrefour sunt uriase – 239 milioane de euro, de zece ori mai mari decat profitul pe anul trecut. Cifra de afaceri este de aproape un milliard de euro. La nici doua saptamani dupa ce am publicat articolul, Carrefour Romania intra in insolventa.

Altfel, Anul trecut, Auchan a facut un profit modest sub un milion de euro desi detine 10 magazine in Romania. La capitolul datorii, Auchan inregistreaza 165 milioane de euro (ceea ce inseamna ca le-ar trebui 165 de ani pentru acoperirea datoriei). Aceasta cifra ar putea sa creasca la finele anului 2013 dupa ce Auchan a preluat 20 de magazine din reteaua Real.

Iar acest lucru nu se poate face decat cu bani, iar finantarea s-a facut cel mai probabil prin credit. Auchan a preluat de la compania Metro Group hipermarketurile Real din Europa Centrala si de Est, printre care si pe cele din Romania, pentru 1,1 miliarde de euro. Cifra de afaceri a Auchan Romania este de 448 milioane de euro.

Sursa: searchnewsglobal

Citeste caplimpede