Acasă Stirile zilei Bani Heineken negociază vânzarea Fabricii Griviţa

Heineken negociază vânzarea Fabricii Griviţa

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Heineken România se află în negocieri avansate cu un antreprenor local pentru vânzarea fabricii Griviţa din centrul Capitalei.

Reprezentanţii producătorului de bere nu au dorit să menţioneze numele investitorului, precizând doar că nu este vorba despre un alt producător de bere.

Terenul fabricii are o suprafaţă de 3,2 hectare şi se află în zona Griviţa – Carrefour Orhideea.

Surse din piaţa imobiliară estimează preţul terenului la 9-10 mil. euro, adică în jur de 300 de euro/mp.

Intenţia de vânzare a proprietăţii a fost făcută publică încă din toamna anului trecut, când Heineken depusese la Primăria Municipiului Bucureşti cererile necesare obţinerii unor avize de urbanism şi construcţie. Potrivit documentelor, pe acest teren se vizează construirea unei clădiri de 20 de etaje.

 Zona în care este situată fosta fabrică de bere a devenit tot mai interesantă pentru investitorii imobiliari odată cu finalizarea pasajului Basarab. La sfârşitul anului trecut, divizia imobiliară a grupului Ikea a cumpărat o platformă industrială, situată pe Calea Plevnei, de la Baduc Bucureşti. Pentru cele 2 ha de teren, suedezii au plătit circa 13 mil. euro şi vor să construiască aici un complex de birouri.

De asemenea, Heineken mai are altă fabrică de vânzare, cea de la Arad. În prezent, compania deține 4 fabrici la nivel național.sursa: Capital