Acasă World Google a dat-o in bara cu gluma de 1 aprilie! Ce surpriza...

Google a dat-o in bara cu gluma de 1 aprilie! Ce surpriza le-a facut utilizatorilor

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Google a pus la cale o noua pacaleala pentru data de 1 aprilie care pare sa se fi intors impotriva companiei americane dupa ce numerosi utilizatori ai serviciului de posta electronica Gmail au reclamat faptul ca gluma nu a avut efecte prea vesele pentru ei, conform publicatiei britanice The Telegraph.

Google a adaugat in serviciul Gmail un buton de „send” mai special, „Send + Mic Drop” care nu permite raspunsul la mesaj, asigurand incheierea unilaterala a lantului de e-mailuri odata cu aparitia unui mic gif in care unul dintre minioni (personajele animate din filmele „Despicable Me” si „Minions”), purtand pe cap o coroana regala, lasa sa-i scape din mana microfonul cu un gest de sfidare si superioritate, care semnifica tocmai faptul ca discutia s-a incheiat nemaifiind nimic de spus.

Acest buton era plasat exact langa butonul normal de „send” si incheia orice posibilitate de raspunde la un e-mail expediat prin intermediul sau. Aceasta functie speciala, de 1 aprilie, a fost scoasa din cadrul Gmail inca de vineri dimineata, dupa ce a provocat numeroase reactii de nemultumire din partea utilizatorilor. Multi dintre utilizatorii Gmail care au intrat pe forumurile companiei s-au plans ca nu vad partea amuzanta a acestei pacaleli si ca, mai rau decat atat, activarea din greseala a acestui buton le-a creat probleme la serviciu sau i-a facut sa piarda interviuri pentru un loc de munca sau chiar sa fie dati afara, scrie Agerpres.

„Azi, Gmail va ajuta sa aveti mereu ultimul cuvant in orice mesaj e-mail prin Mic Drop”, anunta compania Google introducerea acestui serviciu. „Pur si simplu raspundeti la orice e-mail folosind noul buton ‘Send + Mic Drop’. Mesajele dumneavoastra vor ajunge la destinatari si va fi ultima oara cand veti mai auzi ceva dinspre ei. intr-adevar, chiar daca vor incerca sa raspunda, nu veti vedea raspunsul”.

„Am trimis un e-mail cu CV-ul meu primei persoane care dorea sa ma cheme la un interviu dupa mai multe luni de tatonari”, scrie un user pe forumul Google Help. „Am apasat pe butonul gresit si l-am trimis cu (functia) mic drop. Ei bine, cred ca trebuie sa-mi iau gandul de la acest loc de munca. Nu am cuvinte sa va descriu cat sunt de nervos acum… Un click, UN SINGUR CLICK si am pierdut un loc de munca. La naiba! Nu e deloc amuzant Google”.

Un alt utilizator de Gmail a scris ca si-a pierdut serviciul din cauza acestei pacaleli. „Eu sunt scriitor si aveam un termen limita de respectat. I-am trimis articolele sefei mele si nu am mai primit niciun raspuns de la ea. Din greseala am trimis mesajul prin butonul Send + Mic Drop. Era vorba de niste corecturi necesare in articolele mele si nu am mai primit niciun raspuns. sefa mea nu a gustat gluma cu animatia Mic Drop si si-a imaginat ca am luat in ras sugestiile pe care mi le-a facut. Tocmai am primit un mesaj voice mail de la ea si este foarte nervoasa. Asa am aflat si eu despre aceasta pacaleala ‘extraordinar de amuzanta'”.

„Este o prostie si nu are ce cauta intr-un serviciu de email. Ar trebui sa fie ceva optional. Eu imi folosesc mereu contul de Gmail (la fel ca multi altii) pentru afaceri”, a scris un alt utilizator.

Alti utilizatori au observat ca butonul „Mic Drop” inlocuieste butonul folosit frecvent de „send and archive”, aflat chiar langa cel de „send”, daca serviciul de arhivare a mesajelor este activat. in plus, ambele butoane trimit mesaje pe care, in acelasi timp, le si sterg din inbox. Multi utilizatori ai functiei „send and archive” le-au trimis probabil minioni aroganti colegilor lor de munca, partenerilor de afaceri sau, mai rau, sefilor.

Unii utilizatori au raportat si ca functia de Mic Drop nu functioneaza corespunzator, in unele cazuri, mesaje trimise cu butonul normal, de „send”, ajungand la destinatie cu tot cu minionul care lasa sa-i cada microfonul si fara posibilitatea de a mai raspunde la ele.

Compania Google are o notorietate in legatura cu glumele pe care le face de 1 aprilie, insa de aceasta data a ajuns la concluzia ca a mers putin prea departe si a scos butonul „Send + Mic Drop” din interfata Gmail vineri dimineata, la doar 12 ore dupa ce l-a introdus.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos