Acasă Stirile zilei Germanii sunt „incapabili sa se bucure de viata”

Germanii sunt „incapabili sa se bucure de viata”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un studiu citat de Der Spiegel arata ca „germanilor le este foarte greu sa se relaxeze si sa se bucure de viata” si ca „gena bucuriei” la ei este „rupta”.

Cu o rata scazuta a somajului si o crestere economica solida, lucrurile merg mai bine decat oricand pentru germani. Cu toate aceastea, un nou studiu arata ca acestia sunt incapabili de a se bucura de viata.

Fie ca este vorba de alimente, alcool, vacanta sau de relaxare – se pare ca germanii nu au timp liber sa se bucure de lucruri.

De fapt, ei nu se destind complet nici atunci cand fac sex.

Conform cercetatorilor, „gena de bucurie a germanilor este din ce în ce mai defecta – au uitat cum sa se bucure.”

Munca inainte de joaca

Aceast studiu confirma imaginea pe care o are Europa despre germani: oameni fixati pe munca si dezvoltare economica, oameni care nu se relaxeaza nici la plaja.

Imaginea pozitiva de care s-au bucurat in timpul Cupei Mondiale de fotbal 2006 din Germania pare a fi disparut. Dar germanii nu sunt doar impovarati cu criza. Principalul lucru care sta in calea lor este perfectionismul lor.

Timp de cateva ore de interviuri individuale si de grup, cercetatorii au analizat modul in care 60 de subiecti au simtit placere. Ei au analizat, de asemenea, rezultatele unui sondaj reprezentativ de 1.000 de barbati si femei, comandat de companiile de bauturi Diageo si Pernod Ricard.

„Asa cum se spune, afacerile înainte de placere”

a declarat o femeie în varsta de 61 de ani participanta la studiu.

Dintre respondentii sondajului, 81% au spus ca experimenteaza placerea cel mai bine atunci cand au reusit sa realizeze ceva mai intai.