Acasă Stirile zilei Din Europa la New York intr-o ora, metroul care merge cu 4000...

Din Europa la New York intr-o ora, metroul care merge cu 4000 km/h

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Drumul din Europa pana in Statele Unite ale Americii s-ar putea face in numai o ora. Pare un scenariu pentru un film SF, insa oamenii de stiinta sunt siguri ca au gasit solutia pentru a depasi orice bariera de viteza.

Pana in prezent, singurii oameni care puteau spune ca au fost martorii „masinii timpului” in ceea ce priveste deplasarea din Europa in America erau pasagerii celebrului avion Concorde, care putea face distanta Londra – New York in numai 2 ore.

BBC scrie ca oamenii de stiinta din China si SUA cauta solutii sa reduca acest timp la numai o ora si nici macar nu ar trebui sa va urcati intr-un avion.

Deplasarea pe distante lungi in viitor va fi facuta cu metroul, iar BBC scrie ca in urmatorii 10 ani ar putea fi gata primul desen pentru metroul care va pleca din Europa si va avea ca destinatie America. Tehnologia care va permite metroului sa se deplaseze cu viteza fantastica de 4000 km/h este cea a tubului vidat, care reduce frecarea si permite deplasare la viteze de neimaginat.

Profesorul de inginerie mecanica Ernst Frankel de la Institutul Tehnologic din Massachusetts a confirmat teoria pentru BBC:

„Avantajul acestui tub este acela ca poti prinde viteze uriase.”