Acasă Stirile zilei Australia, „cea mai fericita tara”

Australia, „cea mai fericita tara”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Intr-un clasament al statelor lumii cu cel mai inalt standard de viata, Australia este cel mai bun loc de trait in acest moment pentru ca aici, criza economica a afectat cel mai putin viata de zi cu zi.

Cel mai bine le merge in prezent australienilor, constata analisti ai Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD), intr-un clasament al tarilor cu cel mai inalt standard de viata (Better Life Index).

In acest clasament Australia s-a clasat pe primul loc, potrivit publicatiei The Wall Street Journal.

Acest lucru se datoreaza in pricipal pentru faptul ca Australia a fost intr-o mai mica masura afectata de criza financiara mondiala.

Populatia din cel de-al cincilea continent nu sufera in prezent de lipsa locurilor de munca, potrivit evaluarilor efectuate in luna aprilie.

Rata somajului aici se situeaza in jurul a 4,9 procente, in conditiile in care in Europa somajul se ridica la 10,9%, iar in SUA la 8,1%.

In plus, Australia inregistreaza in prezent un boom economic, alimentat de cresterea cererii la minereul de fier si carbune, in care abunda aceasta tara, mentioneaza expertii OECD.

Calitatea vietii de pe cel de-al cincilea continent ar putea fi motiv de invidie pentru restul lumii. Astfel, 85% dintre australienii chestionati si-au evaluat starea lor de sanatate ca fiind excelenta.

De asemenea, australienii dispun de suficient timp liber pentru a acorda o atentie cuvenita familiei. Mai mult, potrivit statisticilor, in medie, un barbat australian isi dedica trei ore pe zi copiilor si treburilor casnice.

Astfel, Australia poate fi numita fara rezerve o „tara fericita”, potrivit clasamentului intocmit de OECD, organizatie ce include 34 de tari.

La realizarea acestui clasament, expertii Organizatiei au tinut cont de 11 criterii, intre care se regaseste si nivelul veniturilor, oportunitati educationale, de obtinere a unei locuinte, de siguranta, nivelul sistemului de sanatate.

In primele zece „cele mai fericite tari” figureaza Danemarca, Elvetia, Norvegia, SUA, Suedia, Canada, Olanda, Luxemburg si Noua Zeelanda. Romania nu a fost luata in considerare in acest clasament.