Acasă World George Soros avertizeaza! Pericolele vin din partea statelor mafiote ca Rusia si...

George Soros avertizeaza! Pericolele vin din partea statelor mafiote ca Rusia si a gigantilor Facebook si Google

FILE - In this Sept. 24, 2011, file photo, George Soros speaks during a forum at the IMF/World Bank annual meetings in Washington. The AP reported on May 26, 2017, that a story shared online that claims Soros was federally indicted for voter machine fraud is a hoax. (AP Photo/Manuel Balce Ceneta, File)
Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Miliardarul american de origine maghiara George Soros a atras atentie, la Davos, la pericolul reprezentat de „statele mafiote” precum Rusia si de obstacolele in calea inovatiei reprezentate de catre gigantii IT precum Facebook si Google.

Miliardarul american a descris actualul moment istoric ca fiind „mai degraba dureros”. Societatile deschise de pe mapamond se afla „in criza”, a continuat acesta, identificand Rusia drept exemplificarea „statelor autocrate de tip mafiot”, ce se afla in expansiune in acest moment.

Mai mult decat simpla supravietuire a societatii deschise, Soros a sustinut ca „supravietuirea intregii noastre civilizatii este amenintata”, si a nominalizat aparitia unor lideri precum Donald Trump si Kim Jong-un ce joaca un rol central in aceasta problema prin escaladarea conflictului din Peninsula Coreeana pana la posibilitatea unui razboi nuclear.

Dupa ce a epuizat subiectul de politica externa, George Soros si-a indreptat supararea catre gigantii IT precum Google si Facebook care, in opinia acestuia, au devenit „obstacole in calea inovatiei”, prin politica acestora de a acapara tot mai mult din atentia utilizatorilor ce tind astfel sa renunte la autonomia personala.

Tinand cont de viteza cu care Facebook a acaparat primul miliard de utilizatori proprii, apoi al doilea, compania californiana va ramane fara potentiali utilizatori in doar trei ani de zile, a afirmat miliardarul american. Aceasta intreaga dinamica ar putea conduce la perspective alarmante, a avertizat George Soros, in forma unor aliante dintre state autoritare si acesti giganti IT, ce detin deja o cantitate imensa de informatii.

O alianta intre sistemele de spionaj corporatiste, aflate la inceput de drum, si sistemele de supraveghere dezvoltate de guvernele centrale, reprezinta un real pericol.

„Cei ce detin aceste platforme IT gigant se considera maestrii universului, dar in realitate nu sunt decat sclavii dorintei de a-si mentine pozitia dominanta. Este doar o chestiune de timp pana cand dominanta globala a monopolurilor IT americane este rupta. Davos este locul ideal sa anuntam ca zilele lor sunt numarate.
Reglementarea si taxarea vor reprezenta cheia sfarsitului lor”, a afirmat magnatul american. Soros a abordat si tema cresterii inegalitatilor sociale si impactul inovatiilor – precum a automobilelor autonome – afirmand ca impactul acestora asupra societatilor va depinde de politicile autoritatilor centrale. Nu in ultimul rand, subiectul monedelor virtuale nu a fost ocolit. „Monedele virtuale reprezinta o bula financiara tipica, ce au intotdeauna la baza o forma de neintelegere. Acestea nu sunt moneda reala”, a incheiat acesta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos