Acasă Life Dezvoltare Personala Complexul de inferioritate iti afecteaza viata! Vezi semnele pe care nu trebuie...

Complexul de inferioritate iti afecteaza viata! Vezi semnele pe care nu trebuie sa le ignori!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Neincrederea, timiditatea, sfiala, teama de a-si exprima punctul de vedere sunt sentimente care tradeaza complexul de inferioritate. De asemenea, complexul de inferioritate este tot mai des intalnit in randul oamenilor. “Cu cat complexul de inferioritate este mai mare, cu atat starea emotionala este mai afectata!”, spunea Alfred Adler.

Iata care sunt 8 semne care arata ca te confrunti cu acest complex:

1. Ai nevoie sa fii apreciat in permanenta
Le ceri in permanenta parerea celor din jur, in ceea ce te priveste? Sau poate ca simti nevoia permanenta de a fi apreciat.

Acest sentiment poate izvori din copilarie. Poate ca parintii nu ti-au spus niciodata cat de mult meriti sa fii apreciat si astfel ai dezvoltat un complex.

2. Esti sensibil atunci cand vine vorba de opinia celor din jur
Te superi atunci cand ii auzi pe cei din jur discutand despre tine? Iei personal orice parere a celor din jur? Sigur cu totii ne simtim raniti atunci cand suntem subiectul de discutie, si nu sub o forma frumoasa, a celor din jur, insa in ceea ce te priveste, lucrurile sunt duse la extrema. Cu siguranta ai un complex de inferioritate.

3. Pui nevoile personale pe ultimul loc
Cum te simti inferior celor din jur, cu siguranta consideri ca nevoile tale nu conteaza si ca ale celor dragi tie sunt mult mai importante. Nu uita, indiferent de situatia in care te aduce viata, tu trebuie sa fii cel mai important pentru tine!

4. Nu accepti criticile constructive
Cu totii avem nevoie sa auzim uneori parerile celor din jur, tocmai pentru a deveni mai buni. Cum ai un complex de inferioritate, aceste critici nu vor face decat sa te raneasca si mai tare.

Poate ca cei dragi te critica doar pentru ca iti doresc binele, te-ai gandit la asta?

5. iti place sa fii flatat
Poate ca nu accepti criticile constructive, insa atunci cand te flateaza cineva, te simti in al noualea cer. Ai mare grija, exista persoane care fac asta doar pentru ca isi doresc sa obtina ceva dupa urma ta!

6. Nu iti place sa iesi din mediul de confort
ti s-a dat o noua indatorire la serviciu? Este posibil sa nu accepti cu usurinta acest lucru si sa consideri ca nu vei putea duce la indeplinire. incearca sa scapi de aceasta teama, altfel nu vei putea evolua niciodata.

7. Fugi de societate
Exista foarte multe persoane care fug de societate si prefera linistea singuratatii, insa daca este dusa la extreme, aceasta abordare a vietii iti va face foarte mult rau. inca o caracteristica specifica acestui complex…

8. incerci sa le gasesti mereu trasaturi negative celor din jur
si asta pentru a te pune pe tine intr-o lumina buna. Cum nu te simti bine in pielea ta, nu accepti ca cei din jur sa o faca si, astfel, vei incerca sa ii discreditezi.

Nu uita, exista o mare diferenta intre a fi inferior si a te simti astfel. De multe ori ne facem rau singuri, fara sa constientizam asta! Lucreaza putin cu tine si afla daca nu cumva exagerezi.

Sursa: Secretele