Cei mai multi tineri de varsta lui inca sunt in penultimul an de liceu si se gandesc cu groaza la examenul maturitatii, iar Moshe Kai Cavalin este deja la a doua facultate.

Moshe e considerat un adevarat geniu, piloteaza deja avione, desi e mult prea tanar ca sa conduca singur o masina. A terminat doua facultati, chiar daca nu are inca dreptul sa voteze. El s-a inscris la colegiul universitar East Los Angeles cand avea doar 8 ani, devenind cel mai tanar student din SUA, pe care l-a absolvit la varsta de 11 ani, iar la doar 9 ani a devenit si autorul unei autobiografii bestselling. insa se pare ca baiatul nu s-a multumit doar cu o diploma de absolvire.

Astfel, la 15 ani si-a luat si diploma de licenta in matematica la Universitatea din California. in prezent, urmeaza un master de securitate cibernetica, si-a publicat deja a doua carte si lucreaza pentru NASA. El ajuta angajatii agentiei spatiale sa dezvolte o tehnologie de supraveghere pentru drone si avioane, scrie libertatea.

Mama acestuia e taiwaneza, tatal – brazilian si, potrivit parintilor sai, Kai a inceput sa vorbeasca de la varsta de patru luni, iar primul cuvant pe care l-a rostit a fost “avion”, in limba chineza. Cu toate acestea, el sustine ca nu este un geniu, ci un om normal si a ajuns sa aiba atatea realizari la varsta de 17 ani datorita combinatiei de parinti dedicati, motivatiei si inspiratiei.

“Cazul meu nu este special. Tind sa nu ma compar prea des cu alti oameni si incerc doar sa fac cat mai bine ceea ce pot sa fac”, a declarat acesta. Afirmatia lui Moshe este intarita si de o declaratie a lui Daniel Judge, care i-a fost profesor de matematica la universitate si care spune ca tanarul a muncit foarte mult pentru a obtine astfel de rezultate exceptionale.

“Cred ca cei mai multi oameni considera ca el este un geniu si ca totul la el a venit natural. insa este mai constiincios si mai muncitor decat oricare student pe care l-am avut”, a spus acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.