Acasă Stirile zilei Stiinta Gata cu ANTICONCEPTIONALELE! Un dispozitiv revolutionar implantat sub piele este VIITORUL ANTICONCEPTIONALELOR!

Gata cu ANTICONCEPTIONALELE! Un dispozitiv revolutionar implantat sub piele este VIITORUL ANTICONCEPTIONALELOR!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Anticonceptionalele vor disparea in curand, viitorul acestora stand intr-un dispozitiv contraceptiv revolutionar, implantat sub piele, ce elibereaza o rezerva de substante anticonceptionale timp de 16 ani.

Dispozitivul, care masoara 20 x 20 x 7 milimetri si poate fi implantat sub piele, la nivelul feselor, antebratelor sau abdomenului, elibereaza 30 de miligrame de levonorgestrel pe zi, un hormon utilizat in mai multe tipuri de anticonceptionale, iar daca femeile doresc sa ramana insarcinate pot intrerupe administrarea acestuia cu ajutorul unei telecomenzi, conform dailymail.co.uk.

Conform revistei MIT Technology Review, compania producatoare a dispozitivului, MicroCHIPS din Lexington, Massachusetts, va supune dispozitivul unor teste preclinice in 2015, in Statele Unite, cu obiectivul de a lansa produsul pe piata in 2018.

„Eliberarea precisa, pe termen lung a medicamentului se realizeaza prin intermediul unor microrezervoare individuale, care depoziteaza si protejeaza ermetic medicamentul, o activare prin microcip care elibereaza medicamentul si telemetria care controleaza si transmite cantitatea de medicament eliberata”, a precizat firma producatoare.

O cantitate de hormoni suficienta pentru 16 ani este introdusa in rezervoare minuscule situate pe un microcip din interiorul dispozitivului.

Un impuls electric trimis printr-o membrana, provenit dintr-o baterie interna, topeste temporar doza de hormoni, pentru a fi raspandita zilnic in organism.

Dispozitivul cu microcip este implantat si explantat utilizandu-se anestezie locala.

„Fiecare procedura a durat mai putin de 30 de minute. Pacientele au putut sa paraseasca imediat clinica si sa mearga acasa”, a precizat chirurgul Pia Georg Jensen, care a aplicat tratamentele.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos