Cercetatorii brazilieni fac cunoscut rolul fructului de camu-camu in reducerea grasimilor si zaharului din sange in cazul adultilor sanatosi.

Camu-camu (Myrciaria dubia) este un arbust din Amazonia, unde creste, de obicei, in apropierea apei, iar fructul sau este considerat cel mai bogat in vitamina C de pe planeta.

Rezultatele dovedesc potentialul benefic al vitaminei C si, in special, al camu-camu in ceea ce priveste sanatatea, pentru ca acest fruct s-a dovedit mai eficient in reducerea nivelurilor de lipoproteine decat acidul ascorbic sintetic, afirma cercetatorul Francisca Souza, intr-un comunicat al INPA (Instituto Nacional de Pesquisas da Amazônia).

Studiul a fost realizat cu doua grupuri de control. Unul dintre ele a primit camu-camu sub forma de pulbere, iar celalalt a primit vitamina C sintetica.

Persoanele din primul grup au inregistrat o crestere evidenta a valorilor serice ale acidului ascorbic si o reducere semnificativa a valorilor glicemiei. In cazul celor din al doilea grup, s-a produs doar o slaba scadere a acestor din urma valori.

Potrivit responsabililor studiului, care cerceteaza de mai bine de zece ani proprietatile camu-camu, vitamina C contine un procentaj mare de antocianina, substanta care actioneaza ca antioxidant si previne boli cardiovasculare si unele tipuri de cancer.

Camu-camu se foloseste deja, pe plan mondial, ca adjuvant in tratarea depresiei si intarirea sistemului imunitar.

Sursa: agerpres.ro

Citeste caplimpede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.