Acasă Stirile zilei Frantuzoaicele nu mai au voie sa ia numele sotului la casatorie

Frantuzoaicele nu mai au voie sa ia numele sotului la casatorie

Paris miri
Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

De acum inainte, in documentele oficiale pe care autoritatile franceze le vor elibera femeilor proaspat casatorite va figura doar numele de fata al miresei, potrivit noii legi franceze privind egalitatea sexelor. Initiativa are o serie de critici, care sustin ca aceasta este o ingerinta totalitara in viata privata a oamenilor.

In prezent, aproximativ trei sferturi din numarul femeilor casatorite in Franta poarta numele sotului. Surprinzator, dar ofiterii de stare civila au uitat complet faptul ca Legea care interzice femeilor sa ia nume de familie al sotului dateaza inca din 1789, de pe vremea Revolutiei Franceze. Se pare ca de aceea interdictia a fost reamintita in noua lege.

Dar aceasta nu este singura inovatie. Documentul prevede, de asemenea, ca tinerii parintii sunt obligati sa-si petreaca mai mult timp cu copiii lor nou-nascuti. In cazul in care refuza sa faca acest lucru, ambii parinti risca sa li se scurteze foarte mult concediul de maternitate/paternitate.

In plus, Franta interzice concursurile de frumusete pentru copii, iar reglementarile privind avortul dimpotriva, se simplifica.

Cu scopul egalizarii prezentei celor doua sexe in structurile de conducere, se prezice ca pana in 2017 consiliile de administratie ale comapniilro publice vor avea in componenta cel putin 40% femei, iar in conducerea federatiilor sportive din Franta acestea vor reprezenta cel putin un sfert din posturi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos