Acasă World Ca in VIATA lui PI: A SUPRAVIETUIT 16 luni plutind in deriva

Ca in VIATA lui PI: A SUPRAVIETUIT 16 luni plutind in deriva

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ambarcatiunea unui posibil mexican a esuat pe un atol, in Pacific, dupa ce aceasta a plutit in deriva timp de 16 luni. Naufragiatul afirma ca a plecat din Mexic in decembrie 2012 cu un insotitor care nu a reusit sa supravietuiasca, relateaza AFP.

Barbatul, cu par lung si barba, a fost descoperit joi, dupa ce ambarcatiunea sa, cu o lungime de sapte metri, echipata cu motoare fara elice, a fost reperata de locuitori pe atolul Ebon.

„Nu se afla intr-o stare fizica buna, dar se reface”, a declarat Ola Fjeldstad, un student norvegian la antropologie, care efectueaza cercetari pe atol.

Barbatul prezinta o tensiune arteriala scazuta, dar nu pare in pericol. El poate sa mearga.

Naufragiatul, purtand doar lenjerie intima uzata, afirma ca a plecat din Mexic, catre El Salvador, in septembrie 2012. Impreuna cu el pe vas era si un insotitor, care a murit pe mare in urma cu cateva luni, in circumstante inca neelucidate.

Naufragiatul, care se prezinta Jose Ivan, a parcurs peste 12.000 de kilometri.

Vineri erau cunoscute putine detalii despre periplul barbatului, care vorbeste doar spaniola. El ar fi supravietuit mancand testoase, pasari si peste si band sange de testoasa, atunci cand nu ploua.

Niciun articol pentru pescuit nu se afla la bordul ambarcatiunii, iar Ola Fjeldstad crede ca barbatul a fost nevoit sa prinda prada cu mana. O testoasa se afla la bordul, cand ambarcatiunea a ajuns la atol.

Barbatul a fost condus pe Insula Ebon, care face parte dintre Insulele Marshall, pentru a se intalni cu primarul Ione de Brum. Acesta a anuntat Ministerul de Externe, cu sediul in capitala, Majuro.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos