Acasă Utile Culinar FOTO: Invata AICI despre geometria PASTELOR ITALIENESTI

FOTO: Invata AICI despre geometria PASTELOR ITALIENESTI

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cu cat grosimea fainoaselor este mai mare, cu atat sosul poate fi mai dens.

In acelasi timp, pastele tubulare si cele cu “buzunare“ pot fi combinate cu sosuri sau umpluturi care contin carne, fructe de mare sau legume, care adera pe suprafata fainoaselor. Numele dezvaluie dimensiunea.

Pastele care se termina in -ini, elli, illi, -etti, -ine, -elle sunt fainoase de dimensiuni mai mici decat cele a caror denumire are sufixul -otti sau -acci, care inseamna brut, masiv.

Chiar daca numarul tipurilor de paste depaseste cateva sute, in realitate exista cateva forme pe baza carora se fac diferite variatiuni. Cu alte cuvinte, daca aveti in minte “designul“ spaghetti, penne, fussili sau ravioli, totul vi se va parea cunoscut.