FOTO: Invata AICI despre geometria PASTELOR ITALIENESTI

Exista 600 de tipuri si forme de paste in intreaga lume, dar de departe cei mai prolifici producatori de spaghetti, spaghettini, perciatelli, fusilli, penne, rigatoni si multe altele raman italienii.

Iata un scurt indreptar pentru a va descurca in vasta lume a pastelor.

Problema inventatorilor pastelor ramane inca un mister. Firul istoric ii include intr-un fel sau altul pe etrusci (stramosii latinilor), sugereaza introducerea lor pe pamant italian pe filiera cuceritorilor arabi sau prin intermediul navigatorului Marco Polo, intors cu mai multe obiceiuri chineze.

Dar avand in vedere cat de mult au improvizat italienii pe tema unei retete cat se poate de simple, pastele moderne nu pot fi considerate altfel decat “Made in Italy“.

Click pe aceeasi tema:  Agentia SOCA, cunoscuta drept FBI-ul Marii Britanii face angajari din Romania! Vezi care este candidatul potrivit!

Inutil de spus, in Italia, pastele se bucura de o intreaga cultura si au chiar si un muzeu dedicat istoriei lor. In principiu, zona din care provin poate fi stabilita de cele mai multe ori in functie de forma. Alteori, cu 30 de denumiri distincte pentru un singur tip de paste cu acelasi “design“, locul de origine e aproape imposibil de stabilit cu siguranta.

Exista doua tipuri de paste: uscate si proaspete. Primele, cu o textura ceva mai groasa, se umfla in momentul in care sunt fierte si se servesc alaturi de sosuri dense. Cele proaspete sunt ceva mai moi si se gatesc mult mai usor, servindu-se alaturi de sosuri mai zemoase.

Click pe aceeasi tema:  Ai auzit de SEIFUL APOCALIPSEI? Ce crezi ca au conservat cercetatorii in acest loc pentru a putea salva OMENIREA!

Indiferent de tip, pregatirea pastelor poate fi “asciutta“ – separata de restul ingredientelor, “in brodo“ – pastele fac parte dintr-un fel de supa si “al forno“, fiind incorporate intr-un fel de mancare ce se coace la cuptor.

Si totusi, cate tipuri de pasta exista? Geometriile variate tin atat de imaginatia bucatareselor italiene cat si de tipul de sos cu care urmeaza a fi servite.

 

 

 

 

 









spre