Acasă Timp liber Cultura FOTO: Intalnirea dintre FIDEL CASTRO si eroul sovietic YURI GAGARIN in 1961

FOTO: Intalnirea dintre FIDEL CASTRO si eroul sovietic YURI GAGARIN in 1961

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cand Yuri Gagarin s-a intalnit cu Fidel Castro in 1961 la Havana, presa internationala a relatat pe larg un subiect care servea perfect propagandei sovietice.

Vizita eroului sovietic in Cuba a avut loc dupa patru luni de la cel mai mare succes astronautic de pana atunci.

La 12 aprilie 1961, Yuri Gagarin a devenit primul om care a zburat in spatiu la bordul navetei Vostok si a devenit un pivot al propagandei anti-americane.

Din acel moment a inceput “cariera” de vedeta internationala a lui Gagarin, care a vizitat Cuba, Italia, Germania, Canada, Brazilia, Japonia, Egiptul si Finlanda pentru a demonstra superioritatea tehnologiei sovietice aerospatiale.

Calitatea de vedeta internationala l-a acaparat pe eroul sovietic, care incepuse sa consume cantitati considerabile de alcool in timpul receptiilor si petrecerilor date in cinstea sa de catre oficialitatile diferitelor state pe care le vizita.

Intalnirea dintre Fidel Castro, primul ministru al Cubei la acea vreme, si Yuri Gagarin parea sa serveasca la fel de mult si intereselor de imagine ale Cubei, un proaspat aliat al Uniunii Sovietice.

Galeria prezentata contine cateva imagini inedite realizate in timpul intalnirii din 1961 dintre premierul cubanez Fidel Castro si astronautul sovietic Yuri Gagarin, primul om care a zburat vreodata in spatiu.