Acasă Cultura Cinemagia Hollywood: TRAGEDIE in lumea FILMULUI

Hollywood: TRAGEDIE in lumea FILMULUI

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Regizorul Tony Scott, autorul unor filme de succes precum „Top Gun”, „Ultimul samaritean” si „Valul ucigas/ Crimson Tide”, s-a sinucis, aruncandu-se de pe un pod din Los Angeles.

Regizorul filmului „Top Gun” avea 68 de ani si a lasat un bilet de adio.

Un maestru al filmelor de actiune de la Hollywood, Tony Scott a fost vazut cand si-a parcat masina pe podul Vincent Thomas si cand a sarit in apa in jurul orei locale 12.30.

Trupul sau neinsufletit a fost scos din apa cu putin timp inainte de ora 15.00, a spus locotenentul Joe Bale, de la Biroul de Medicina Legala din Los Angeles.

Bale a mai spus ca decesul lui Tony Scott este rezultatul cel mai probabil al unei sinucideri, dar o autopsie urmeaza sa fie efectuata.

Regizor, producator, actor si scenarist, Tony Scott s-a nascut in Marea Britanie, in 1944, si este fratele celebrului regizor Ridley Scott.

Printre filmele regizate de Tony Scott se numara: „Foamea” (1983), cu Catherine Deneuve si Susan Sarandon, „Top Gun” (1986), cu Tom Cruise, „Politistul din Beverly Hills II” (1987), cu Eddie Murphy, „Zilele tunetului” (1990), cu Tom Cruise, „Ultimul samaritean” (1991), cu Bruce Willis si Halle Berry, „Iubire adevarata/ True Romance” (1993), cu Christian Slater si Patricia Arquette, „Valul ucigas” (1995), cu Gene Hackman si Denzel Washington, „Un admirator fanatic” (1996), cu Robert de Niro si Wesley Snipes, „Spioni de elita” (2001), cu Robert Redford si Brad Pitt, „Domino” (2005), cu Keira Knightley si Mickey Rourke, „De neoprit/ Unstoppable” (2010), cu Denzel Washington.

A fost nominalizat de cinci ori la premiile Emmy, pentru mai multe productii de televiziune, printre care si „The Good Wife”, trofeu pe care l-a si castigat in 2002, pentru „The Gathering Storm”.

In 1995, a castigat Michael Balcon Award, la gala BAFTA.