Acasă Stirile zilei EVENIMENT: Film in Parcul Alexandru Ioan Cuza

EVENIMENT: Film in Parcul Alexandru Ioan Cuza

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Filmul “Tatal fantoma” regizat de Lucian Georgescu va putea fi vazut gratuit de locuitorii capitalei pentru a doua oara marti, 21 august, in parcul Alexandru Ioan Cuza.

Comedia dulce-amaruie “Tatal fantoma” care ii are in rolurile principale pe Marcel Iures si Mihaela Sarbu va fi proiectata pe ecranul gonflabil amplasat in parcul Alexandru Ioan Cuza din sectorul 3, marti, 21 august.

Filmul este detinator al Premiului special la Festivalul de Film International Almaty “Shaken’s Stars” 2012.

Pelicula prezinta povestea profesorului american Robert Traum (Marcel Iures), care isi ia un concediu de un an si, renuntand la un prezent lipsit de surprize, decide sa imbratiseze o aventura ce are stransa legatura cu trecutul.

Intors pe batranul continent, Robert incearca sa descalceasca misterul ce invaluie originile tatalui si unchiului sau, faimosii frati Traum: Rudolf, un celebru romancier si Samuel, odinioara mare gangster la Chicago.

In timpul calatoriei sale prin nordul Romaniei, Robert o cunoaste pe Tania (Mihaela Sirbu), sefa Arhivelor Bucovinei.

Impreuna, cei doi incearca sa-l gaseasca pe Sami (Valer Delakeza), ultimul prieten al familiei Traum aflat inca in viata, proiectionist la un mic cinematograf prafuit de provincie.

Sosirea lui Robert e providentiala, caci Sami tocmai a fost izgonit din cinema de catre un politician local pus pe capatuiala si implicat in afaceri cu mafia ucraineana.

Treptat, Robert il va ajuta pe Sami sa-si recupereze cinematograful, iar batranul il va ajuta pe Robert sa-si recupereze identitatea.

Filmul “Tatal fantoma” face parte din seria celor 10 proiectii internationale si romanesti care vor putea fi vizionate de catre bucuresteni in perioada 14 august-2 septembrie, in fiecare seara de marti pana duminica, gratuit, in parcul “Alexandru Ioan Cuza“.

Evenimentul este organizat de Primaria sectorului 3 si Asociatia Culturala Metropolis.