Acasă Stirile zilei Justitia Fosta consiliera a Vioricai Dancila, retinuta intr-un dosar de coruptie! A furat...

Fosta consiliera a Vioricai Dancila, retinuta intr-un dosar de coruptie! A furat aproape doua milioane de lei! Reactia PSD

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Daniela Cota, fosta consiliera a fostului premier Viorica Dancila, a fost retinuta de procurori, alaturi de sotul ei, Vasile Cota, pentru o perioada de 24 de ore. Cei doi sunt acuzati de obtinere ilegala de fonduri (26 de acte materiale) si delapidare (228 de fapte).

Daniela Cota si sotul sau ar fi primit pe nedrept finantare de 1.200.000 lei de la bugetul local din Zalau pentru clubul municipal de volei. Cei doi erau reprezentanti ai Volei Club Zalau in perioada 2017-2020.

„Prin intocmirea a 228 de inscrisuri care atestau in mod nereal remiterea unor sume de bani catre jucatori sau antrenori, in aceeasi perioada de timp, inculpatii si-ar fi insusit dn conturile clubului peste 1.900.000 lei”, arata Parchetul de pe lânga Tribunalul Salaj.

Procurorii au formulat si propunere de arestare preventiva, masura despre care, spun ei, se impune deoarece cei doi au incercat sa zadarniceasca ancheta prin intocmirea unor inscrisuri si depunerea la ANAF a unor declaratii care sa creeze aparenta legalitatii.

“Procurorii din cadrul Parchetului de pe lânga Tribunalul Salaj au dispus, vineri, 22 mai 2020, punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatii C.M.V si C.D.G pentru savârsirea infractiunilor de obtinere ilegala de fonduri in forma continuata (26 de acte materiale), fapta prevazuta si pedepsita de articolul 306 aliniat 1 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal si delapidare in forma continuata (228 de acte materiale) fapta prevazuta si pedepsita de art. 295 alin 1 raportat la art. 308 cu aplicarea art. 35 alin 1 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal. in sarcina celor doi s-a retinut ca, in calitate de reprezentanti de fapt si de drept ai Clubului Volei Municipal Zalau, in perioada 2017 – 2020, in mod repetat si in realizarea aceleiasi rezolutii infractionale, ar fi obtinut pe nedrept peste 1.200.000 de lei din bugetul local al Municipiului Zalau cu titlu de finantari nerambursabile, prin prezentarea de documente false sau inexacte.

De asemenea, prin intocmirea a 228 de inscrisuri care atestau in mod nereal remiterea unor sume de bani catre jucatori sau antrenori, in aceeasi perioada de timp, inculpatii si-ar fi insusit din conturile clubului peste 1.900.000 de lei.

in ziua de 21 mai 2020, procurorii au dispus retinerea celor doi inculpati pentru 24 de ore, iar vineri, 22 mai, s-a propus judecatorului de drepturi si libertati masura arestarii preventive.

Dispunerea retinerii si formularea propunerii de arestare preventiva s-a justificat atât prin gravitatea infractiunilor, cât si prin imprejurarea ca, dupa ridicarea primelor inscrisuri de la Clubul Volei Municipal Zalau, inculpatii au incercat sa zadarniceasca aflarea adevarului prin intocmirea unor inscrisuri si depunerea unor declaratii rectificative 112 la ANAF, prin care au incercat sa creeze aparenta unei alte stari de fapt decât cea reala.

Cercetarile continua in vederea lamuririi tuturor aspectelor relevante pentru aflarea adevarului in cauza”, transmite Parchetul de pe lânga Tribunalul Salaj.

De asemenea, a fost suspendata din calitatea de membru al PSD Zalau. Intr-un comunicat de presa, PSD anunta ca „avand in vedere comunicatul Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj privind calitatea de suspect intr-un dosar de urmarire penala a doamnei Cota Daniela Gabriela, Biroul Executiv Municipal Zalau al PSD aplica urmatoarea sanctiune: suspendarea pe o perioda de 12 luni din calitatea de membru al Partidului Social Democrat a doamnei Cota Daniela Gabriela, conform Articolului 31, alineatul 5 din Statutul PSD”.

Daniela Cota a detinut si functia de presedinte al Organizatiei de femei a PSD Salaj.