Acasă Special Opinii Fost consilier prezidential dezvaluie cum profita Rusia si China de criza coronavirusului:...

Fost consilier prezidential dezvaluie cum profita Rusia si China de criza coronavirusului: „Europa, trezeste-te! Priviti harta”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Iulian Fota, fost consilier prezidential si fost sef al Colegiului National de Informatii, atrage atentia asuora faptului ca Rusia si China ar prea sa isi atraga Italia in zona lor de influenta, provitand de grava criza declansata de epidemia de coronavirus. „In acest moment Italia devine slabiciunea structurala a Occidentului”, afirma Fota.

„Priviti harta de mai jos. Cine stapaneste Italia , stapaneste Mediterana. Atat cea de Vest, cat si cea de Est.

In acest moment Italia devine slabiciunea structurala a Occidentului. Costurile economice ale pandemiei vor amplifica si mai mult gravele probleme economice. Tara are o politica instabila, deja influentata de Moscova. In plus, actuala situatie medicala disperata ofera oportunitati suplimentare atat Chinei cat si Rusiei. Moscova trimite o suta de doctori, care in epoca asta valoreaza greutatea lor in aur. Adevarul crud este ca lumii occidentale nu ventilatoarele ii lipsesc ci DOCTORII. Ventilatorul fara doctor nu face doua parale. Din nou, Rusia joaca inteligent o carte.

O Rusie care a curtat Italia si a obtinut ceva concesii pe gaz, ca situatie, nu mi-a placut dar nici nu m-a ingrijorat prea tare. O Rusie care-si poate cupla eforturile cu o China plina de bani, ca sa influenteze Italia sau chiar sa o impinga spre ceva similar Brexitului, asta chiar ma ingrijoreaza.

In tarile in care nu conteaza cat sufera poporul sau cat de bine traieste, intotdeauna se vor gasi bani pentru obiectivele geopolitice importante, chiar si in vreme de criza interna. Iar daca tarile respective mai au si conduceri autoritare, care se pot misca rapid, pe un astfel de fond de destabilizare generala, pot castiga geoplitic enorm. Europa, trezeste-te!!!”, a scris Iulian Fota pe Facebook.

Rusia a anuntat ca va trimite in Italia specialisti si echipamente pentru a o ajuta sa lupte impotriva noului coronavirus. Presedintele rus Vladimir Putin „a confirmat vointa Rusiei de a acorda o asistenta necesara in mod operational si a furnizat detalii concrete despre aceasta” in cursul unei convorbiri telefonice sambata cu premierul italian Giuseppe Conte, potrivit unui comunicat al Kremlinului, citat de agentiile de presa ruse.

Rusia va trimite in Italia in special „mijloace de protectie, sisteme mobile pentru dezinfectia prin aerosol a mijloacelor de transport, echipamente medicale”, precum si „specialisti pentru a acorda o asistenta practica in zonele cele mai afectate” de pandemie, precizeaza documentul citat.

Cei doi lideri s-au pus de acord asupra „unei cooperari stranse in lupta impotriva coronavirusului”, se mai spune in comunicatul Kremlinului.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentRaed Arafat dezvaluie cum se protejeaza impotriva noului coronavirus: „Virusul nu se ia de pe haina”
Articolul următorOreste Teodorescu, la Jocuri de putere: „Libertatea este cel mai de pret dar al omenirii! Frica ne va impinge sa o restrangem? Sau avem vointa necesara de a colabora cu guvernele noastre, prin ascultare si disciplina?”