Acasă Stirile zilei Oreste Teodorescu, la Jocuri de putere: „Libertatea este cel mai de pret...

Oreste Teodorescu, la Jocuri de putere: „Libertatea este cel mai de pret dar al omenirii! Frica ne va impinge sa o restrangem? Sau avem vointa necesara de a colabora cu guvernele noastre, prin ascultare si disciplina?”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Jurnalistul Oreste Teodorescu anunta ca „am intrat deja pe nisipuri miscatoare! Cum vom strabate acest desert al incertitudinii depinde atat de noi, cat si de guvernantii nostri! Libertatea este cel mai de pret dar al omenirii! Frica ne va impinge sa o restrangem? Sau avem vointa necesara de a colabora cu guvernele noastre, prin ascultare si disciplina?”. Aceasta este tema editiei din aceasta seara a emisiunii ”Jocuri de Putere” de la Realitatea Plus.

„Diseara de la 21.00:

Din pacate, din cauza nerespectarii comandamentelor Starii de urgenta, guvernele nu au alta metoda de a opri pandemia, decat monitorizarea si pedepsirea drastica a celor care incalca regulile! Nu mai este un secret pentru nimeni ca exista o tehnologie bazata pe senzori si algoritmi puternici! China ne-a demonstrat tuturor ca prin folosirea programelor de recunoastere faciala, prin controlul strict al smartphone-urile si prin obligarea oamenilor sa raporteze starea medicala si temperatura corpului, a reusit intr-un timp record, atat identificarea celor cu Covid 19, cat si urmarirea persoanelor care nu respecta izolarea sau carantina!

Daca populatiile aflate in carantina nu respecta ordinile starii de urgenta, urmatorul pas pe care il vor decide guvernele, va fi introducerea bratarilor electronice obligatorii care vor monitoriza NON stop, bataile inimii si temperatura. Datele rezultate sunt protejate si analizate prin algoritmi guvernamentali. Astfel, autoritatile vor sti ca suntem bolnavi, unde am fost si pe cine am intalnit. Multiplicarea virusului ar putea fi astfel diminuata drastic sau chiar eliminata. Un astfel de sistem ar putea opri, probabil, epidemia in cateva zile. Suna Grozav, nu? Dar oare chiar e bine, chiar ne dorim asta? Pe mine unu ma cam inspaimanta ideea!

Am intrat deja pe nisipuri miscatoare! Cum vom strabate acest desert al incertitudinii depinde atat de noi, cat si de guvernantii nostri! Libertatea este cel mai de pret dar al omenirii! Frica ne va impinge sa o restrangem? Sau avem vointa necesara de a colabora cu guvernele noastre, prin ascultare si disciplina? Aceste sunt provocarile noastre incepand de astazi! Doamne ajuta-ne sa nu fim prosti!

Consilierii nostri pentru a gasi cel bun raspuns vor fi expertul Dan Dungaciu, Gen. Alexandru Grumaz, fostul director SRI Costin Georgescu, consultantul Andrei Caramitru, Rares Bogdan, Ilie Serbanescu, Cristian Parvulescu, Ion M Ionita. Cerem raportul din teritoriu si abordam cele mai fierbinti subiecte ale momentului!”

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos