Americanii ne-au linistit: Rusii pot pune mari probleme aeriene fortelor aliate pe frontul de est!

General-locotenentul Ben Hodges din armata SUA sustine ca viteza de reactie si de deplasare a armatei ruse este un pericol iminent pentru flancul de Est al Europei si de aceea fortele aliate ar trebui sa fie in garda in orice moment, relateaua epochtimes-romania.com.

In prezent exista 30.000 de soldati americani in Europa care sunt implicati in mod repetat in exercitii militare multinationale, precum Trident Juncture care a avut loc in acest an, conform Business Insider.

In ciuda efortului continuu din partea SUA si natiunilor aliate, capabilitatile rusesti in regiune raman o amenintare foarte reala.

In mod specific, Hodges s-a referit la enclava rusa Kaliningrad din zona baltica si rachetele lor anti-nave ca fiind foarte capabile sa opreasca intrarea fortelor conduse de SUA in Marea Baltica.

Hodges a mentionat, de asemenea, ca aproximativ 25.000 de soldati rusi sunt stationati ilegal in peninsula Crimeea, fiind insotiti de o aparare antiaeriana semnificativa si de Flota ruseasca din Marea Neagra. “Ei au abilitatea de a submina cu adevarat accesul in Marea Neagra”, a adaugat generalul.

Click pe aceeasi tema:  Dezvaluirile uluitoare ale unui consilier al lui Putin: Rusia se pregateste de razboi inca din 2003!

In plus, Hodges a discutat despre unele dintre activitatile nucleare ale Rusiei care au agitat la maxim aliatii europeni ai SUA.

Conform lui Hodges, armata americana tocmai a inceput sa pregateasca cinci batalioane in Ucraina si a stationat o brigada de blindate – formata din tancuri si vehicule militare – in Lituania, Bulgaria si Germania. Dar, in ciuda exercitiilor militare frecvente si a accesului sporit la artileria grea in tabara aliatilor, Rusia inca detine un avantaj fata de NATO si statele UE – si anume, viteza.

In ciuda unei cooperari tot mai intensificate intre aliati, deplasarea trupelor si proviziilor SUA si ale aliatilor NATO de-a lungul granitelor statale se fac intr-un ritm redus, atunci cand se face comparatie cu Rusia, care dispune de o mobilitate mai mare in interiorul propriilor sale granite si in enclava Kaliningrad.

Click pe aceeasi tema:  Ce se intampla cand companiile aeriene vand mai multe bilete decat locuri in avion? Vezi video!

Numarul mare al guvernelor implicate in cooperarea SUA cu NATO incetineste de asemenea luarea deciziilor politice pentru a actiona si afecteaza viteza cu care ar putea sa fie mobilizata o forta multinationala.

Si, probabil cea mai tulburatoare dezvaluire din cadrul conferintei este aceea ca Hodges a reflectat la declinul superioritatii aeriene americane in Europa.

“A trecut mult timp de cand soldatii americani s-au ingrijorat din cauza unui inamic pe cer … care sa aiba abilitatea de a lansa bombe. Vreau sa spun ca forta noastra aeriana ne-a protejat timp de decenii”, a declarat Hodges.

“Acum, vedem ca rusii au sisteme aeriene de toate tipurile. Asadar, sunt capabili sa ne vada, asa cum ne-am bucurat si noi de avantajul de a fi capabili sa ii vedem pe altii”, a continuat generalul american.

spre