Acasă Stirile zilei Foişorul de Foc îşi deschide porţile pentru prima dată la Noaptea Muzeelor

Foişorul de Foc îşi deschide porţile pentru prima dată la Noaptea Muzeelor

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Foişorul de Foc din Capitală îşi deschide porţile pentru prima dată la Noaptea Muzeelor, vizitatorii fiind aşteptaţi începând de sâmbătă, ora 18.00, pentru a vedea pompa manuală, mijloace de stingere a incendiilor, drapele de luptă şi uniforme purtate de pompieri în ultimele secole.

Foişorul de Foc va fi deschis pentru vizitatori începând de sâmbătă, ora 18.00 şi până duminică, ora 2.00. În cele opt ore, personalul muzeului, împreună cu pompierii bucureşteni şi cu angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, le vor prezenta vizitatorilor o lecţie despre istoria pompierilor români.

În parcul din faţa Muzeului Naţional al Pompierilor, vizitatorii vor fi întâmpinaţi, pe muzică de promenadă, de personaje din alte epoci, care le vor prezenta pompa manuală expusă, ce face trecerea spre perioada contemporană, reprezentată de autospeciala cu care se intervine astăzi în caz de incendiu.

La intrarea în Foişorul de Foc vor fi imagini ce prezintă activităţile în care este implicat Muzeul Naţional al Pompierilor şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Vizitatorii vor putea vedea drape de luptă, mijloace de stingere a incendiilor, documente, machete, diverse uniforme purtate şi accesorii folosite de către pompierii români în ultimele secole. Nici copiii nu au fost uitaţi, pentru ei fiind de asemenea pregătite surprize.

„În noaptea în care peste 5.000 de muzee îşi deschid larg porţile pentru vizitatori în toată Europa, vă aşteptăm la Foişorul de Foc pentru a vă povesti despre ce a însemnat şi înseamnă viaţa şi munca salvatorilor de profesie. Pentru Muzeul Naţional al Pompierilor este o premieră participarea la acest important eveniment cultural, dar, în mod cert, nu şi cea din urmă”

au spus reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Noaptea Muzeelor va avea loc sâmbătă, în Capitală fiind implicate 27 de instituţii, dintre care unele, precum Muzeul Minovici de Artă Veche Apuseană, Biblioteca Naţională şi Şcoala Centrală, s-au alăturat în premieră evenimentului, potrivit www.noapteamuzeelor.ro.