Acasă Stirile zilei Finala Europa League 2012: Cu două reuşite Falcao a adus Cupa în...

Finala Europa League 2012: Cu două reuşite Falcao a adus Cupa în vitrina lui Atletico (Atletico M. – Athletic Bilbao 3-0)! Video

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Formaţia spaniolă Atletico Madrid a câştigat Finala Europa League pentru a doua oară în istorie, după ce a învins, cu scorul de 3-0 (2-0), o altă echipă din Spania, Athletic Bilbao, miercuri, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Cu acest prilej cea mai prestigioasă arenă românească a înregistrat şi un record de asistenţă fiind înregistraţi 52.347 de spectatori, iar doi craioveni au făcut România de râs după ce au pătruns pe teren cu tricouri inscripţionate cu mesajul Justice for Craiova!

Jucătorii echipei Atletico Madrid au primit trofeul Ligii Europa din partea preşedintelui UEFA, Michel Platini, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc după finala câştigată în faţa formaţiei Athletic Bilbao.

Primii care au fost premiaţi în cadrul ceremoniei au fost finaliştii de la Athletic Bilbao, cu ochii în lacrimi. Aceştia au trecut trecut prin coloana formată de două rânduri ale fotbaliştilor de la Atletico, în aplauzele publicului şi câştigătorilor, primind medaliile din partea preşedintelui UEFA, Michel Platini. În timp ce învinşii îşi primeau medaliile, fotbaliştii de la Atletico săreau bucuroşi pe teren, scandând.

După acest moment, a venit rândul câştigătorilor să îşi primească medaliile. Primul care a primit medalia de campion a fost tehnicianul Diego Simeone, fiind felicitat şi de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, dar şi de prinţul Felipe de Asturias, moştenitorul tronului Spaniei.

 

Filmul meciului

min.85 – GOL marcat de Diego (Atletico Madrid). A marcat ultimul gol al partidei, după o acţiune personală de la 40 de metri de poarta formaţiei Athletic, driblându- pe Amorebieta şi şutând de la 11 metri, la colţul lung.

min.75 – Perez primeşte cartonaş galben

min. 64 – Amorebieta primeşte cartonaş galben

min. 34 – GOL marcat de Falcao (Atletico Madrid). A înscris şi al doilea gol a madrilenilor, cu un şut de la aproximativ şase metri, după o centrare a lui Arda Turan, care a recuperat o minge pierdută de Amorebieta.

min. 26 – Falcao primeşte cartonaş galben

min. 22 – Herrera primeşte cartonaş galben

min.19 – Doi specatori din sectorul rezervat fanilor formaţiei Athletic Bilbao au intrat pe teren şi au fugit până aproape de careul echipei Atletico Madrid, aflat în partea opusă. După ce au ajuns aproape de careul madrilenilor, cei doi s-au oprit şi au fost scoşi din teren de forţele de ordine.

Cei doi aveau imprimat pe spate mesajul „Justice for Craiova”, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache, confirmând pentru MEDIAFAX că aceştia sunt fani ai Universităţii Craiova.

Finala a fost întreruptă aproximativ un minut.

Imediat după ce cei doi fani au intrat în teren, spectatorii români aflaţi pe Arena Naţională au scandat: „Mitică la puşcărie”.

min. 7 – GOL marcat de Falcao (Atletico Madrid)

 

Vezi rezumatul Finala Europa League 2012