Cel puţin 52 de persoane au fost rănite, joi, în urma unui accident în care au fost implicate patru tramvaie, produs în Pasajul Lujerului din Capitală. Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a declarat că 37 de persoane rănite în urma accidentului din Pasajul Lujerului au fost duse la spital de echipaje SMURD, iar alte 15 au mers singure la unităţile sanitare.

Cei care au fost accidentaţi au fost dirijaţi către Spitalul de Urgenţă Floreasca, Spitalul Elias şi Spitalul Universitar.

Patru dintre aceste persoane sunt grav rănite, restul au fracturi şi traumatisme. ‘Aşteptăm o evaluare a stării lor de sănătate după ce vor fi investigaţi la spitale’, a mai spus dr. Opriţa.

Patru tramvaie ale liniei 41 s-au ciocnit, în jurul orei 7.25, în Pasajul Lujerului, a declarat, pentru AGERPRES, Brânduşa Raeceanu, purtător de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB).

Accidentul produs în Pasajul Lujerului reprezintă probabil cea mai gravă situaţie cu care s-a confruntat ISU Bucureşti în ultimii ani, a declarat joi purtătorul de cuvânt al acestei instituţii, Daniel Vasile.

„Este probabil cea mai gravă situaţie cu care s-a confruntat ISU Bucureşti în ultimii ani pe parte medicală, pentru că discutăm doar de victime care au necesitat asistenţă medicală, 37 mai exact şi în urma colaborării foarte bune pe care am avut-o cu unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Floreasca am reuşit să stabilizăm pacienţii, să realizăm triajul acestora şi ulterior transportul la spital pentru aceia care au fost în stare mai gravă”, a declarat Daniel Vasile.

Potrivit acestuia, pe lângă aceste 37 de victime mai sunt altele care s-au deplasat cu mijloace proprii la spitalele din Bucureşti, numărul acestora urmând a fi stabilit.

„Din cadrul ISU Bucureşti am avut foarte multe echipaje, 16 mai exact, cu apă şi spumă, dar cele mai multe dintre acestea de prim ajutor. (…) În prezent, în zonă se circulă doar pe unul dintre sensuri, cel dinspre Crângaşi spre Ghencea”, a adăugat Vasile. AGERPRES

1 COMENTARIU

  1. merg cu bicicleta aropape zilnic de un an jumate in Bucuresti (si am pe traseu si strazi mari, aglomerate). nu pot spune ca-s prietenosi soferii, dar de aici pana la bataie sau probleme similare, e cale lunga. bicicletele nu au ce sa caute pe trotuar, sunt vehicule. dar parol d’honeur ca se poate merge cu ele (nu-ti pune nimeni covor rosu, dar nici nu te omoara)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.