Filmul „Pozitia copilului”, regizat de Calin Peter Netzer, a castigat trofeul Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la cea de-a 63-a editie a Festivalului International de Film de la Berlin.

Distinctia a fost primita de regizorul Calin Peter Netzer si de producatorul Ada Solomon de la celebrul cineast Wong Kar Wai, presedintele juriului editiei din acest an a Festivalului de Film de la Berlin.

1 ursul de aurDupa ce a primit trofeul Ursul de Aur, pe scena Berlinalei, regizorul roman Calin Peter Netzer a declarat:

„Voi incerca sa spun ceva, desi am ramas fara cuvinte. Multumesc Berlinalei ca ne-a invitat aici, multumesc directorului festivalului, Dieter Kosslick, dar si lui Razvan Radulescu, cu care am scris scenariul acestui film”.

La randul ei, producatoarea peliculei, Ada Solomon, a declarat:

„Sunt mai obisnuita sa fiu o luptatoare decat sa castig. Multumesc actritei noastre principale, Luminita Gheorghiu, acest premiu este in mare parte si premiul ei. Desigur, ii multumesc lui Calin Peter Netzer care a facut acest film”.

„Pozitia copilului” este o productie Parada Film in co-productie cu Hai Hui Entertainment, realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, al Programului MEDIA al Uniunii Europene, Odyssey Communication, BV McCann Erikson, Real Top Media, Etno Media, Teleclub, Soti Cable Neptun, ThomasVille, Roma 62, cu participarea HBO Romania.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.