Pacientii gresesc eliminand alimente care in faza de vindecare sunt utile: o stare nutritionala buna este indispensabila pentru combaterea tumorii si tolerarea terapiilor.

Gata cu carnea rosie, cu lactatele, zaharul sau cerealele rafinate. Nu este dieta unui vegetarian sau cea a unui adept al alimentatiei sanatoase, ci cea la care recurge un procent de 60% din persoanele diagnosticate cu o tumoare, se arata intr-o statistica a Federatiei Italiene a Asociatiilor de Voluntariat in Oncologie (FAVO). Acest tip de alimentatie este insa riscanta: a insatura alimente care pot da energie si elemente nutritive utile pentru a ramane intr-o stare buna inseamna sa nu reusesti sa tolerezi terapiile si sa ai un pronostic mai putin bun. In fiecare an, circa 35.000 de pacienti oncologici mor din cauza lipsei de nutrienti.

Carnea de vita este o sursa indicat de fier. De aceea, este important sa avem o alimentatie diversificata in care sa fie inclusa si carnea.

S-a dovedit ca in urma regimurilor vegetariene pot aparea o serie de carente de vitamine din complexul B sau de fier. Spre deosebire de fierul din legume pe care corpul nu il poate absorbi, fierul din carnea de vita se absoarbe foarte bine.

sursa: RADOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.