Acasă World Israelul si Romania, doua tari aceleasi probleme, aceiasi politicieni corupti! „Aceasta este...

Israelul si Romania, doua tari aceleasi probleme, aceiasi politicieni corupti! „Aceasta este un pericol mai mare decat amenintarea iraniana, Hezbollah, Hamas”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

La fel ca in Romania si in Israel mai multe mii de oameni au manifestat sambata seara la Tel Aviv pentru a protesta fata de ceea ce ei denunta drept coruptia guvernului, transmite AFP. De retinut ca si la Bucuresti mii de oameni se intalnesc in acelasi timp pentru a denunta coruptia politicienilor din Guvern si din Parlament.

Mai recente decat cele de la Bucuresti protestele de la Tel Aviv au avut loc pentu a patra sambata la rand fiind intitulate „Marsul Rusinii”.

Manifestantii aveau pancarte ce chemau la demisia premierului Benjamin Netanyahu si a altor membri „corupti” ai guvernului.

O alta manifestatie, ce a reunit cateva sute de persoane, a avut loc la Ierusalim, la initiativa fostului ministru al Apararii, Moshe Yaalon, vazut astazi ca un adversar al lui Netanyahu.

„Aceasta este un pericol mai mare decat amenintarea iraniana, Hezbollah, Hamas”, a spus Yaalon, cu referire la coruptie, „o boala”.

Intr-una dintre anchete, Netanyahu este suspectat ca a primit ilegal cadouri de la personalitati foarte bogate, printre care miliardarul australian James Packer si un producator de la Hollywood, Arnon Milchan.

Valoarea totala a acestor cadouri a fost cifrata de mass-media la zeci de mii de dolari. Milchan, vechi prieten al premierului, a fost la randul sau interogat in septembrie.

Cea de-a doua ancheta incearca sa stabileasca daca Netanyahu ar fi incercat sa incheie un acord secret cu proprietarul ziarului Yediot Aharonot pentru o acoperire mediatica favorabila din partea cotidianului israelian.

Netanyahu a negat mereu orice neregula si s-a declarat victima unei campanii pentru a-l inlatura de la putere.

Potrivit ministrului justitiei, Ayelet Shaked, Benjamin Netanyahu nu ia in calcul demisia in cazul in care va fi inculpat.

sursa: AGERPRES