Acasă Stirile zilei Bani EXPLOZIA preturilor nu se opreste. Cu cat se va SCUMPI gazul pana...

EXPLOZIA preturilor nu se opreste. Cu cat se va SCUMPI gazul pana la sfarsitul anului

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Pretul gazelor pentru consumatorii casnici va creste cu 2% de la 1 aprilie, urmand ca, pana la finele anului, sa aiba loc alte doua scumpiri, de cate 3%, la 1 iulie si, respectiv, 1 octombrie, a declarat, luni, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE), Niculae Havrilet.

Romania a platit pentru gazele importate anul trecut cu un miliard de dolari mai putin decat in 2012, a precizat Havrilet, cu ocazia prezentarii in Parlament a Raportului privind preturile si tarifele reglementate pe 2013, elaborat de ANRE.

„In sectorul de energie electrica, dereglementarea pe sectorul non-casnic s-a facut foarte usor, pentru ca productia este mai mare decat consumul, dar la gaze este mai complex, pentru ca noi trebuie sa importam. Totusi, factura la importul de gaze a scazut anul trecut un un miliard de dolari, ceea ce inseamna un plus in balanta externa de plati a Romaniei’, a subliniat presedintele ANRE.

Anul trecut, Romania a importat cu 50% mai putine gaze decat in 2012, potrivit INS. Anual, Romania importa in jur de 20% din consumul de gaze.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos