Acasă Life Dezvoltare Personala Experienta spirituala prin care trece fiecare dintre noi: „Noaptea intunecata a sufletului”

Experienta spirituala prin care trece fiecare dintre noi: „Noaptea intunecata a sufletului”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

2. Doar atunci cand esti singur iti dai seama ca nu esti niciodata singur

“Capacitatea de a fi singur este o conditie a capacitatii de a iubi. Probabil pare paradoxal pentru tine, da nu este asa. Este un adevar existential. Doar acei oameni care sunt capabili de a fi singuri dispun de capacitatea de a iubi, de a impartasi, de a patrunde adanc in inima altei persoane, fara ca aceasta sa devina dependenta de cealalta persoana. Acestia le ofera celorlalti o libertate absoluta, deoarece acestia stiu ca in cazul in care cei din jurul lor pleaca, ei vor fi la fel de fericiti precum sunt acum. Fericirea lor nu le poate fi furata de catre ceilalti deoarece nu le este oferita de acestia.” – Osho

In aceste momente te simti singur si izolat de cei din jurul tau, dar cu timpul vei intelege ca tocmai aceste perioade te ajuta sa fii mai conectat fata de cei din jurul tau si sa privest totul mai clar. Incepi sa intelegi importanta pe care o poarta solitudinea in viata ta. De asemenea, intelegi ca lipsa comunicarii verbale ocupa un loc important in actualizarea sinelui tau. Suntem fiecare dintre noi un microcosmos intr-un macrocosmos, stele mici intr-un Univers mare, picaturi de apa intr-un ocean imens.

Aceasta este marea lectie pe care ne-o ofera singuratatea: nu mai putem separa “micro” de “macro”, la fel cum nu putem separa “umanitatea” de “mediul natural”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos