Acasă Life Dezvoltare Personala Cele mai cunoscute CINCI metode de meditatie din lume

Cele mai cunoscute CINCI metode de meditatie din lume

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Exista o multitudine de metode de meditatie. In general, fiecare cultura cunoaste existenta unei anumite forme de meditatie, indiferent daca este denumita astfel sau nu. Unele meditatii ne uimesc prin usurinta lor, iar altele sunt extrem de dificile.

Pentru a ne desavarsi tehnicile de meditatie este necesar sa practicam meditatia in fiecare zi. Cu cat vom practica mai des, cu atat mai usor ne va fi sa alunecam intr-o stare meditativa, chiar si in viata de zi cu zi. Astfel, evenimentele exterioare nu va vor mai afecta atat de mult deoarece lumea interioara va capata o importanta mult mai profunda pentru tine. Iata care sunt cinci dintre cele mai populare metode de meditatie si care sunt avantajele pe care ni le ofera:

5. Metoda Spirituala (Mindfulness)

Cea mai populara metoda de meditatie provine din practica meditatie budiste de Vipassana. Este vorba despre practicarea detasarii de fiecare gand si de a fi centrat in “aici si acum”. Aceasta metoda se concentreaza pe constientizarea situationala si pe prezenta momentului prezent. Exista de asemenea, un accent asupra comuniunii pe care ne-o ofera aceasta metoda de meditatie cu Universul, care se poate traduce prin rugaciune, dar nu neaparat. Cel mai bun mod de a comunica cu Universul este acela de a-i adresa intrebari si nu acela de a cauta raspunsuri. In aceasta metoda, raspunsurile sunt doar efectele secundare ale unui bun interogatoriu.

Cum se practica?

Citeste mai mult pe e-dimineata!