Durerile de cap/cefaleele, benigne, a nu se confunda cu migrenele, se manifesta printr-o presiune la nivelul capului. “In general, sunt cauzate de contractii ale muschilor fetei, gatului si maxilarului”, precizeaza dr. Jane Leonard.

Multi pacienti avuti sub stricta observatie a specialistului mentionat fac referire la tample, ca sa indice sursa durerii.

Mergand mai departe, Jane Leonard opineaza ca durerea vine de la “contractia unui muschi in forma de evantai pe care-l gasim in zona tamplelor, denumit temporal”.

De asemenea, cercetatoarea sustine ca la originea cefaleelor poate sta si disfunctia articulatiei temporomandibulare. Maxilarul inclestat ca si scrasnitul dintilor in timpul somnului provoaca respectiva tulburare.

Pentru a veni de hac spasmelor in discutie, dr. Jane Leonard ne vorbeste de faptul ca trebuie “tratat” factorul ce le declanseaza, anume stresul. Cum? Prin destinderea maxilarului, folosind diverse tehnici si a fruntii.

Tineti un creion intre dinti timp de mai multe minute fara sa-l muscati.

Acesta este un exercitiu util pentru relaxarea muschilor masticatori ce sufera de spasme in timpul disfunctiei articulatiei temporomandibulare, cum spuneam anterior.

Solutiile holistice sunt recomandate ca fiind eficace pentru a trata durerile de cap, tinand cont ca foarte importanta este depistarea cauzei principale, de exemplu stresul sau anxietatea, noteaza secretele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.