Acasă Utile Greseala pe care o fac multe femei atunci cand se demachiaza

Greseala pe care o fac multe femei atunci cand se demachiaza

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Stergerea pielii cu servetele demachiante sau cu diverse lotiuni care nu este urmata de clatirea tenului cu apa este cea mai mare greseala de demachiere potrivit dermatologului Oana Spanu. In urma procesului de demachiere raman reziduuri, iar daca pielea nu este clatita cu apa din abundenta, acestea pot favoriza sau agrava acneea.

„Nu este suficient sa stergem machiajul cu servetele, lapte sau lotiuni demachiante! Este o greseala majora pe care o fac foarte multe femei si care provoaca diverse probleme ale tenului, de la sensibilitate sau dermatita pana la acnee. Trebuie sa clatim tenul cu apa dupa fiecare demachiere pentru a indeparta resturile de farduri si de produs de curatare”, sustine Oana Spanu, conform evz.

Cum este bine sa curatam tenul.

„Inainte de clatirea cu apa, putem sterge machiajul cu produse de demachiere potrivite tipului nostru de ten. Se evita produsele alcoolice sau abrazive la tenul sensibil ori la cel cu acnee, iar pentru cel gras putem folosi lotiuni astringente care diminueze porii, sa inhibe secretia de sebum si sa spele surplusuri de lichide de la nivelul pielii. Servetelele demachiante nu sunt de folosit zilnic, ci doar in situatii de urgenta. De exemplu, cand suntem in deplasare si avem nevoie sa schimbam rapid machiajul. Cu servetelele umede nu reusim sa eliminam toata cantitatea de machiaj, reziduurile. Tenul are nevoie de clatire cu apa de la robinet sau apa plata. Altfel, pastram reziduurile prin neclatire, porii raman incarcati, ca un dop la suprafata glandei sebacee. Iar de aici se favorizeaza leziunile de acnee. Inclusiv cunoscuta acneea cosmetica”, completeaza dermatologul.