Fiecare grupa sanguina are propriile sale caracteristici, care pot influenta greutatea corporala, vulnerabilitatea la anumite boli, si chiar personalitatea. Mai mult, pe baza caracteristicilor grupelor sanguine se poate stabili un plan nutritional adecvat pentru fiecare individ in parte.

Grupele sanguine si nutritia

Pe parcursul intregii zile, in organism au loc tot felul de reactii chimice, iar grupa sanguina poate influenta considerabil procesul de digestie sau metabolismul. De exemplu, se recomanda ca persoanele cu grupa sanguina O sa consume alimente bogate in proteine, asa cum sunt carnea si pestele, in timp ce grupa sanguina A necesita mai ales, daca nu exclusiv, o alimentatie bazata pe fructe si legume. Persoanelor cu grupa de sange B li se recomanda sa renunte la carnea de pui si sa manance in schimb carne rosie, iar persoanelor cu grupa AB sa consume fructe de mare si carne slaba.

Grupele sanguine si bolile specifice

Datorita faptului ca pe suprafata globulelor rosii din sange se formeaza antigeni diferiti, fiecare grupa sanguina are propriile ei caracteristici. Acesta este si motivul pentru fiecare grupa de sange este rezistenta la un singur tip de boala, si vulnerabila la un alt tip. Cunoasterea caracteristicilor grupelor de sange te poate ajuta sa previi o serie de boli specifice.

Grupele sanguine si personalitatea

Stiai ca grupa sanguina influenteaza si personalitatea? De exemplu, persoanele cu grupa sanguina O sunt considerate a fi extrovertite, creative, sociabile si increzatoare. Persoanele cu grupa de sange A sunt linistite, de incredere si poseda inclinatii artistice. Persoanele cu grupa sanguina B sunt de obicei ambitioase, puternice si independente, in timp ce persoanele cu grupa de sange AB sunt demne de incredere, timide, responsabile si altruiste.

Grupele sanguine si sarcina

Este un lucru dovedit faptul ca femeile cu anumite grupe sanguine au sanse mai mari de a concepe copii. Femeile cu grupa sanguina AB produc mai putin hormon foliculostimulant, fapt care inlesneste conceptia.

Grupele sanguine si toleranta la stres

Toleranta la stres depinde de grupa sanguina. Grupa de sange A produce cea mai mare cantitate de cortizol, hormonul stresului. Daca cunosti persoane iuti la manie, este foarte probabil sa aiba grupa de sange O. In plus, acestea au un nivel mai ridicat de adrenalina si nesita mai mult timp pentru a se recupera in urma situatiilor stresante.

Antigenii sanguini

Antigenii sanguini nu se intalnesc numai in sange, ci si in tractul digestiv, pornind din cavitatea bucala si pana la intestinul gros, si chiar si in nari si plamani.

Grupele sanguine si abdomenul

Anumite grupe sanguine reduc simtitor riscul de supraponderalitate. Persoanele cu grupa de sange A digera carbohidratii mai usor, astfel incat rareori se confrunta cu kilogramele in plus. La polul opus, ca urmare a digestiei mai slabe a carbohidratilor, persoanele cu grupa de sange O sunt mai predispuse la acumularea de grasime abdominala.

Grupele sanguine si casatoria

Inainte de a te casatori, verifica grupa de sange a partenerului! Daca iti doresti copii, este important sa stii ca anumite grupe sanguine nu trebuie sa se amestece. Acesta este cazul grupelor sanguine A si B. In functie de factorul RH, RH+ si RH- nu trebuie sa se amestece. Acesta este motivul pentru care in multe tari li se impune cuplurilor sa faca teste sanguine inainte de a se casatori.

Grupele sanguine si miscarea

Grupa sanguina A este cea mai predispusa la stres, asa ca necesita cel mai mult exercitii de relaxare si calmare, yoga si meditatia fiind cele mai potrivite in aceste cazuri. Persoanele cu grupa de sange B sunt mai bine dezvoltate atat pe plan fizic cat si psihic, astfel incat prefera activitatile de miscare care sa imbine si sa echilibreze aceste doua laturi. Printre sporturile preferate de ele se numara tenisul, alpinismul si artele martiale.

Grupele sanguine si urgentele medicale

Se recomanda sa ai mereu la tine o carte de vizita cu numele, prenumele, adresa, numarul de telefon, si grupa sanguina. In cazul unui accident care sa necesite transportul la spital, este posibil sa ai nevoie de o transfuzie de sange. Se pune aici problema compatibilitatii intre donatori si primitori, asa ca informatiile despre grupa ta sanguina iti pot facilita mai usor accesul la transfuzii compatibile, ceea ce ti-ar putea salva viata in situatiile grave, noteaza secretele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.