Cancerul ne bantuie pe fiecare dintre noi. Fiecare dintre noi cunoastem in cercul nostru pe cineva care a suferit sau a murit din cauza acestui diagnostic. Pentru a preveni cancerul sau dezvoltarea acestuia, trebuie sa facem anumite schimbari in ceea ce priveste stilul de viata. Potrivit HealthyLifeTricks.com, daca un medic ar fi diagnosticat cu cancer ar apela la urmatoarele strategii pentru a se trata:

1. Renuntarea la zahar

Celulele canceroase se hranesc cu zahar. Cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru a preveni sau limita dezvoltarea celulelor canceroase este sa controlati nivelul insulinei, adoptand o dieta bogata in fibre compusa din alimente proaspete, integrale si neprocesate. Cunoscutul doctor Dean Ornish a ajuns la concluzia ca dupa numai trei luni in care a urmat un astfel de regim alimentar, mai mult de 500 de gene au fost influentate in mod pozitiv, noteaza bzi.

2. Eliminarea potentialilor alergeni

Potrivit unui studiu recent publicat in Jurnalul Asociatiei Medicilor Americani, sensibilitatea la gluten creste rata mortalitatii cu pana la 75% in cazul persoanelor bolnave de cancer sau care sufera de afectiuni cardiace. Lactoza si glutenul sunt cei mai comuni alergeni, asociati cu rezistenta la insulina. Eliminand produsele de acest fel din alimentatie reduceti riscul de a dezvolta numeroase afectiuni.

3. Reducerea inflamatiei

Inflamatia este una din cele mai comune amenintari, asociata cu diferite boli cronice, inclusiv cancerul de diferite tipuri. Majoritatea inflamatiilor cauzeaza rezistenta la insulina. Medicii recomanda sa renuntam la gluten si lactate si sa introducem alimente bogate in omega-3, precum pestele salbatic si semintele de in si multe verdeturi.

4. Protejarea intestinelor

In majoritatea cazurilor, cancerul isi are originea in intestine. Si nu este vorba numai despre cancerul de colon. Medicii atrag atentia asupra faptului ca trebuie sa ne protejam tractul intestinal, evitand alimentele care cauzeaza inflamatii si consumand probiotice, prebiotice si fitonutrienti, precum curcumina si resveratrolul.

5. Schimbarea gandurilor pentru un sistem imunitar mai puternic

Acest gen de strategie este de cele mai multe ori ignorata, dar este la fel de importanta ca sfaturile anterioare. Multi oameni de stiinta si numerosi medici au demonstrat ca felul in care traim si interactionam cu cei din jur are impact asupra starii de sanatate. Pentru a preveni si combate cancerul trebuie sa ne odihnim, sa reducem sursele de stres si sa facem miscare constant.

Aceste sfaturi ar trebui puse in practica de oricine, nu doar de persoanele diagnosticate cu cancer. Calitatea vietii si a gandurilor este extrem de importanta, iar alegerile corecte ne fac mai putin vulnerabili in fata bolilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.