Acasă Politic Cazul Bodnariu inflameaza spiritele la Palatul Victoria! Premierul Dacian Ciolos va urmari...

Cazul Bodnariu inflameaza spiritele la Palatul Victoria! Premierul Dacian Ciolos va urmari personal evolutiile acestui caz

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Premierul Dacian Ciolos a solicitat, marti, sa fie tinut la curent „cu promptitudine” in legatura cu evolutia cazului Bodnariu, iar partea romana a salutat faptul ca autoritatile norvegiene au acceptat o intalnire, programata pentru miercuri, cu ambasadorul Romaniei la Oslo pe marginea acestui caz.

„In cursul acestei dimineti, premierul Dacian Ciolos a avut o discutie cu ambasadorul Romaniei la Oslo. De asemenea, de la nivelul cancelariei a fost contactat ambasadorul Norvegiei la Bucuresti pentru a obtine cat mai multe informatii in legatura cu situatia familiei Bodnariu. Aceste contacte au subliniat interesul special pe care premierul Romaniei il are in legatura cu cazul respectiv. Premierul si-a manifestat interesul deosebit in legatura cu evolutia si clarificarea cazului Bodnariu, in contextul relatiilor excelente pe care Romania le are cu Norvegia la toate nivelurile in acest moment. Acest interes va fi subliniat la toate nivelurile acestei relatii. Interesul prim-ministrului si al Guvernului este justificat de faptul ca vorbim de cetateni romani membri familiei care acum se indreapta tot mai mult spre Ambasada Romaniei si solicita tot mai mult implicarea autoritatilor romane”, a anuntat, la Palatul Victoria, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, relateaza Agerpres.

El a precizat ca marti, la Ambasada Romaniei din Oslo, familia Bodnariu si noul avocat desemnat din oficiu vor analiza „care sunt pasii urmatori care pot fi facuti pentru clarificarea acestei situatii”.

„Partea romana intelege ca sunt anchete in curs pe care partea norvegiana le realizeaza conform legislatiei norvegiene. Respectam pe deplin acest demers, dar, de asemenea, partea romana spera sa fie informata cat mai rapid in legatura cu evolutia acestor anchete, iar prim-ministrul Romaniei va urmari personal evolutiile acestui caz si doreste sa fie informat personal in legatura cu evolutia aceasta. In acelasi timp, partea romana face toate demersurile care tin de autoritatile noastre pentru a contribui la lamurirea acestei situatii. De exemplu, in cursul zilei de maine (miercuri — n.r.), ambasadorul Romaniei la Oslo se va intalni cu reprezentantul Ministerului norvegian al Copiilor, Egalitatii si Incluziunii. Aceasta intalnire a fost solicitata deja din luna noiembrie si salutam faptul ca, in sfarsit, partea norvegiana a acceptat acest demers si aceasta intalnire”, a spus Suciu.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a informat totodata ca in cursul zilei de luni ministrul Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, a avut o discutie cu unchiul copiilor, aflat in Romania, caruia i-a prezentat demersurile pe care MAE le face si s-a stabilit ca asemenea intalniri sa aiba un caracter regulat pana la finalizarea cazului.

„Intregul caz va fi urmarit cu cea mai mare atentie de la nivelul prim-ministrului si partea romana va avea un rol activ de acum incolo, conform solicitarilor familiei, in calitate de cetateni romani. Prim-ministrul doreste sa fie tinut la curent cu promptitudine cu toata evolutia situatiei si face un apel la adresa autoritatilor norvegiene sa perceapa dimensiunea sensibila a subiectului la nivelul opiniei publice romanesti si internationale. Speram, de asemenea, intr-o clarificare rapida a situatiei care sa tina cont de interesul copiilor, cetateni romani si norvegieni, fara sa se ajunga si la alte demersuri si fara inflamarea pe mai departe a situatiei, in baza excelentelor relatii pe care Romania le are cu Norvegia in acest moment”, a conchis Dan Suciu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos