Acasă Stirile zilei Tech E cat un sapun de maini, dar face minuni! Dispozitivul care duce...

E cat un sapun de maini, dar face minuni! Dispozitivul care duce la alt nivel „spalarea manuala”!

O inventatoare din Germania a creat un mic dispozitiv, de dimensiunea unui sapun, care poate spala hainele la fel de bine ca o masina de spalat.

Lena Solis a hotarat sa inventeze un aparat portabil de spalat rufe, dupa ce a vazut ca este foarte complicat sa faci asta in timpul unei excursii, departe de casa. Asa a luat nastere DOLFI, un dispozitiv de marimea unui sapun, noteaza Adevarul.

Folosirea lui este foarte simpla. Se umple cu apa o chiuveta sau un lighean, se pun rufele murdare si detergentul, apoi se introduce aparatul Dolfi. El emite ultrasunete puternice, care vor forma bule mari in apa si jeturi care vor curata hainele, impingand detergentul in tesatura, scrie OddityCentral.

O spalare dureaza doar 30 de minute si este complet silentioasa, aparatul poate fi folosit inclusiv noaptea. Dolfi poate fi luat foarte usor in calatorii, consuma foarte putina energie electrica si este foarte bland cu tesaturile. Poate fi folosit pentru haine de bumbac, matase, lana si casmir. Astfel, el este varianta ideala pentru a inlocui masinile de spalat, dar si spalatul manual.

Dolfi a fost realizat cu ajutorul unei campanii de strangere de fonduri pe Indiegogo. Produsul nu a fost lansat inca pe piata, dar poate fi pre-comandat. Un aparat costa doar 109 dolari.