Si tu faci greseala asta! Ce se intampla in corpul tau cand bei cafea pe stomacul gol

Majoritatea dintre noi isi incep ziua cu o cafea pentru a le da energie pentru toata ziua. Dar licoarea adorata de milioane de romani poate avea reactii nocive asupra noastra.

O ceasca de cafea pe stomacul gol stimuleaza secretia acidului clorhidric. Persoanele care sufera de gastrita pot simti asta foarte repede. Chiar si persoanele cu un stomac perfect sanatos nu sunt ferite, deoarece acidul clorhidric este folosit de organism pentru descompunerea alimentelor.

Atunci cand cantitatea de acid este redusa, veti avea probleme daca serviti o masa bogata de proteine, pentru ca acestea vor fi greu de descompus. Asadar, o ceasca de cafea pe stomacul gol va stimula secretia acidului clorhidric exact atunci cand nu este nevoie, cauzand aparitia ulcerului, intrucat stomacul nu are ce sa digere, scrie bzi.

Click pe aceeasi tema:  Cea mai cunoscuta VINDECATOARE pe care a cunoscut-o OMENIREA! Doctoriile miraculoase i-au fost cunoscute in toata lumea!

Tocmai de aceea este indicat sa se consume cafea dupa masa, pentru a stimula digestia. Proteinele care raman intacte in organism pot cauza numeroase probleme de sanatate, cum ar fi balonarea, boala inflamatorie intestinala si chiar cancer de colon.

Prin urmare, cafeaua trebuie consumata la o ora dupa trezire si dupa ce ati mancat cel putin o felie de paine. De asemenea, cafeaua nu se bea dimineata, imediat dupa trezire intrucat creste nivelul de cortizol foarte mult, iar organismul va avea nevoie de mult timp pentru a-l readuce la normal. Acest hormon controleaza ceasul nostru biologic si capacitatea noastra de a ramane treaz.

Click pe aceeasi tema:  De ce nu mananca femeile micul dejun? Vezi raspunsul stiintific!

De asemenea, consumul de cafea pe stomacul gol ridica nivelurile de acid gastric, care poate provoca balonare si varsaturi.

Truc pentru reducerea daunelor in organism

Cu toate acestea, daca pur si simplu nu ai timp sa mananci sau pur si simplu nu poti sa iti incepi ziua fara o ceasca de cafea fierbinte, poti incerca un truc, pentru a reduce efectul nociv: adauga niste lapte sau unt in cafea.









spre