Evolutia lumii in kilograme! Cat cantareste tot ce a construit omul pe Pamant! – Cap Limpede

Evolutia lumii in kilograme! Cat cantareste tot ce a construit omul pe Pamant!

Un grup de geologi de la Universitatea Lester, din Marea Britanie, a stabilit ca tehnosfera-partea biosferei transformata de om-cantareste aproximativ 30 de trilioane de tone.

Oamenii de stiinta au luat in calcul cladirile rezidentiale si industriale, imobilele cu destinatie economica si comerciala, computerele, smartphone-urile si multe alte obiecte de provenienta artificiala.

In articolul publicat in revista Anthropocene Review, cercetatorii afirma ca pe fiecare metru patrat din suprafata Terrei revin 50 de kilograme de materiale antropogen.

Click pe aceeasi tema:  Primul semn al Apocalipsei! Va veni grindina si foc amestecat cu sange!

Masa tehnosferei este mai mare decat cea a biomasei (materia formata din toate organismele vii) si care se ridica la aproape 2,5 trilioane de tone. Cu timpul, unele dintre creatiile omului, in special cele abandonate din diferite motive, se vor distruge sub influenta conditiilor atmosferite, transformandu-se in „technofossils”, arata antenasatelor.

Geologii considera ca numarul anumitor tipuri de fosile de natura tehnologica, diferite ca forma si textura, ar putea atinge in jur de un miliard. Mult mai mult decat numarul al speciilor de organisme care traiesc in prezent (aproximativ 8,7 milioane).

Click pe aceeasi tema:  Previziune infioratoare a unui miliardar celebru! In urmatorii 30 de ani, lumea va cunoaste mai mult durere!
spre