Acasă World Povestea singurului om din lume care s-a nascut in secolul XIX si...

Povestea singurului om din lume care s-a nascut in secolul XIX si mai este in viata!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cel mai in varsta om din lume, italianca Emma Morano a implinit 117 ani. Ea este singurul om din lume care s-a nascut in secolul XIX si mai este in viata.

Femeia a fost sarbatorita in localitatea sa natala, Verbania, Lago Maggiore, in cadrul unei serate muzicale, in cursul careia au fost prezentate etapele importante din viata sa.

Morano a divortat in 1938 de sotul sau violent, la putin timp dupa decesul fiului ei in varsta de sapte luni, si a trait in continuare singura, ceea ce era un lucru destul de neobisnuit in Italia catolica.

Pana la varsta de 75 de ani, femeia a lucrat intr-o fabrica de saci de iuta. Acum, longeviva sta la pat de un an si necesita ingrijire. Din punct de vedere psihic este complet sanatoasa, insa are probleme de auz si de vedere si vorbeste cu greutate.

Morano este inca departe de cel mai in varsta om din toate timpurile: acesta a fost Jeanne Calment, care a decedat in 1997 la varsta de 122 de ani si 164 de zile. Predecesoarea femeii din Italia din punct de vedere al longevitatii, Susannah Mushatt Jones, a decedat in mai, la varsta de 116 ani, la New York.

Sursa: RADOR

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos