Acasă Sanatate Adevarul despre cancer a iesit la iveala! Un laureat al premiului Nobel...

Adevarul despre cancer a iesit la iveala! Un laureat al premiului Nobel pentru medicina a descoperit cauza cumplitei boli!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Harald zur Hausen (n. 11 martie 1936, Gelsenkirchen, Germania) este un medic german, laureat al Premiului Nobel pentru Medicina in 2008 : „Eu cred ca animalele domestice pot fi o cauza directa a cancerului de colon la om. Avem date experimentale care sustin aceasta ipoteza. Cu toate acestea, acest lucru ramane sa fie confirmat „.

El a declarat ca virusul intalnit in randul vacilor poate duce la aparitia cancerului de colon.

Dupa aceasta declaratie a germanului, multi oameni de stiinta au avertizat cu privire la consumul de carne rosie deoarece poate fi provocatoare de cancer de colon. Doctorul Horald a sustinut ca si laptele de vaca poate fi periculos. Experimentul s-a realizat prin prepararea pe gratar deoarece in aceasta forma apar carcinogenii. Dar pshihologul a mentionat ca problema se pune si la carnea de peste sau de pui pe gratar.

Tot el a declarat si faptul ca in Mongolia carnea rosie nu este consumata astfel ca cancerul de colon este extrem de rar.

Omul de stiinta a spus ca in Asia cancerul de colon nu este intalnit deoarece lumea nu consuma nici lapte de vaca sau alte produse lactate. Un risc crescut pentru cancerul colorectal a fost raportata in mod constant pentru consumul pentru un timp indelungat de carne rosie fiarta si prelucrata.

Acest lucru a fost frecvent atribuita agentilor cancerigeni chimici care apar in timpul procesului de preparare a carnii. Consumul de peste sau de carne de pasare, aparent nu creste riscul, desi au concentratiile similare sau mai mari de substante cancerigene. Psihologul Hauren a publicat in International Journal of Cancer un raport care a demonstrat depistarea unui virus carcinogen necunoscut in laptele de vaca.

Meritul lui Harald zur Hausen a constat in descoperirea legaturii dintre virusul HPV (virusul papilomului uman) si cancerul de cervical. in urma cu 32 de ani, el a publicat o ampla lucrare in care a aratat ca anumite tipuri ale virusului papilomului joaca un rol important in cancerul cervical, arata bzi.