Acasă Life Dezvoltare Personala Adevarul despre creierul nostru! Un celebru neurolingvist rus da cartile pe fata...

Adevarul despre creierul nostru! Un celebru neurolingvist rus da cartile pe fata in privinta psihicului si subconstientului!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Profesorul Tatiana Chernigovskaya, doctor in biologie si filologie, sustine prelegeri interesante si utile despre creier, constient si subconstient, inteligenta artificiala si gandire. Uneori, aceasta vine cu declaratii absolut senzationale si uimitoare despre misterele nesondabile ale „computerului” uman. In unele dintre aceste afirmatii e imposibil de crezut.

1. Creierul nostru este un lucru atat de misterios incat ne pare ca oamenii sunt cei care-l poseda si nu invers. in realitate inca trebuie sa demonstram asta.

2. Creierul ia decizii cu 30 de secunde mai devreme ca omul sa le constientizeze. 30 de secunde – o mare bucata de vreme pentru activitatea creierului. Deci, cine totusi decide totul: omul sau creierul lui?

3. V-ati gandit vreodata cine e de fapt „stapanul in casa”? Prea multi s-au adunat deja: genomul, tipul psihosomatic, receptorii si multe alte lucruri. As vrea sa stiu cine e creatura care se considera atotputernica de a lua mereu toate deciziile. Despre subconstient in genere nimeni nu stie nimic, asa ca mai bine sa inchidem subiectul dat.

4. Trebuie sa luam in serios creierul nostru, pentru ca acesta manevreaza o abilitate magica de a ne insela. Amintiti-va de halucinatii. Persoana care le vede nu poate fi convinsa ca acestea nu exista. Pentru el, aceste halucinatii sunt la fel de reale ca si paharul pe care-l tin in mana in momentul de fata. Creierul il bate la cap, oferindu-i toate informatiile senzoriale astfel incat sa i se para ca halucinatiile sunt reale.

5. Trebuie sa te deschizi si sa vorbesti despre poblema ta ca sa nu-ti iesi din minti. Pentru asta exista preoti, prieteni sau psihoterapeuti. Aschia, daca nu este indepartata, produce inflamatie si infecteaza sangele. Oamenii care tac si pastreaza totul in sine, sunt sub risc psihologic si psihic grav.

6. Oamenii trebuie sa lucreze cu capul, asta salveaza creierul. Oamenii inteligenti traiesc mai mult decat ceilalti.

7. Nu poti inventa ceva conform unui plan bine chibzuit, dar totusi cele mai grandioase idei se ivesc mintilor pregatite, initiate. Anume Mendeleev a visat tabelul periodic, si nu bucatarul lui. De ce? Pentru ca Mendeleev a reflectat mult timp asupra acestui tabel, iar creierul probabil s-a saturat de gandurile abundente si i-a oferit printr-un „click” ideea in vis.

8. Niciodata nu compara acrul cu patratul. Fiecare persoana este geniu in domeniul sau de activitate.

9. intotdeauna ma sperie gandul ca in viitorul apropiat inteligenta artificiala ne va percepe ca fiinte individuale. in acel moment ea va avea planurile, motivele si obiectivele sale, iar noi, va asigur, nu ne vom incadra in acest continut.

10. Creierul nostru este independent de noi si singur ia toate deciziile, doar ca la un anumit moment, acesta ne trimite un semnal care creeaza iluzia ca toate deciziile au fost luate doar de noi.

11. Pentru existenta geniilor platim un pret fabulos. Tulburarile nervoase si mintale debuteaza si evolueaza mai progresiv decat numarul total de boli oncologice si cardiovasculare, care prezinta o povara dinamica pentru toate tarile dezvoltate.

12. De la nastere suntem inzestrati cu un computer puternic in cap in care trebuie sa instalam o varietate de programe. Anumite programe le primim cand ne nastem, pe altele le „descarcam” pe parcursul intregii vieti.

13. Creierul nu exista independent, ca capul profesorului Dowell, pe farfurie. El are un corp: urechi, maini, picioare, piele, de aia el tine minte gustul rujului si stie ce inseamna cand te mananca nasul.

14. Capacitatea de a obtine o educatie de inalta calitate poate deveni un privilegiu de elita disponibil numai pentru „initiati”. in romanul „Numele trandafirului” de Umberto Eco, autorul spunea ca bibliotecile ar trebui sa fie disponibile doar pentru pesoanele capabile si gata sa perceapa cunostinte complexe. Se va forma astfel o diviziune intre cei care citesc literatura complexa si cei care trec cu ochii tot felul de afise si anunturi si asimileaza informatia doar de pe internet. si aceasta prapastie va fi din ce in ce mai mare si se va simti din ce in ce mai puternic.

Sursa: eustiu