Acasă Stirile zilei EVENIMENT: Cinema in parcul Bazilescu din Bucuresti, intre 18 si 25 iulie....

EVENIMENT: Cinema in parcul Bazilescu din Bucuresti, intre 18 si 25 iulie. Intrare libera!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

„Visul lui Adalbert”, de Gabriel Achim, si „Tatal Fantoma”, de Lucian Georgescu, se numara printre filmele care vor fi proiectate in aer liber, in Bucuresti, in cadrul proiectului Cinema in Parc, care se desfasoara intre 18 si 25 iulie.

Evenimentul va avea loc in Parcul Bazilescu din Capitala, in fiecare seara, incepand cu ora 22.00. Intrarea este libera.

Astfel, in prima seara, publicul bucurestean este invitat la „Taverna Soul Kitchen”, de Fatih Akin, o comedie care a obtinut in 2009 premiul special al juriului la Festivalul de Film de la Venetia, iar in 2010 a fost nominalizata la premiile Academiei de Film Europene.

Programul continua in cheie comica cu „Jaf… la Turnul Mare/ Tower Heist”, un film cu Ben Stiller si Eddie Murphy in rolurile unor angajati ai unui complex de lux care incearca sa se razbune pe un escroc miliardar de pe Wall Street ce le-a furat fondul de pensii.

Nominalizat la Festivalul de Film de la Venetia si la premiile Academiei de Film Europene, lungmetrajul „Nevasta la putere/ Potiche” o are ca protagonista pe Catherine Deneuve interpretand rolul unei femei nevoite sa preia fraiele afacerii de familie, situatia complicandu-se cand realizeaza ca liderul de sindicat este un fost iubit al ei, Maurice Babin, interpretat de Gerard Dépardieu.

Cinema in parc aduce publicului bucurestean si proiectii ale unor filme precum „Gianni si femeile/ Gianni e le Donne”, o productie italiana semnata de Gianni di Gregorio, cu Kitty Cepraga intr-un rol extrem de provocator, si „Cumplit de fericita/ Happy, happy”, in regia lui Anne Sewitsky, o comedie ce a obtinut marele premiu Sundance 2011.

Lista titlurilor contine si filme romanesti„Nasa”, o comedie in regia lui Jesus del Cerro si Virgil Nicolaescu ce a obtinut premiul publicului la gala Gopo 2012, „Visul lui Adalbert”, o comedie neagra semnata de Gabriel Achim, si „Tatal Fantoma”, in regia lui Lucian Georgescu, cu Marcel Iures, Victor Rebengiuc, Mihai Constantin si Mirela Oprisor.