Acasă Stirile zilei EVENIMENT: Azi se desfasoara campionatul AVIOANELOR de HARTIE

EVENIMENT: Azi se desfasoara campionatul AVIOANELOR de HARTIE

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Campionatul avioanelor de hartie, o actiune simbolica dedicata prieteniei dintre Ion Luca Caragiale si Aurel Vlaicu, va avea loc astazi, de la ora 21.45, in Centrul Vechi din Capitala, langa scena Festivalului „Bucurestii lui Caragiale”.

 

Publicul de la Festivalul Bucurestii lui Caragiale va participa sambata la concursul de lansat avioane din hartie initiat de Centrul de Tineret al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti.

Concurentii isi vor lansa avioanele de pe scena festivalului. Organizatorii vor pune la dispozitia concurentilor coli de hartie pentru confectionat avioane pe loc, iar cei care vor realiza cele mai performante „zboruri” vor primi premii.

Concursul de lansat avioane din hartie din Centrul Vechi este organizat si in contextul unei duble aniversari in 2012: 100 de ani de la decesul lui I. L. Caragiale si 130 de ani de la nasterea lui Aurel Vlaicu.

Potrivit comunicatului, pe 27 august 1911, la Blaj, Caragiale a asistat la zborul avionului lui Aurel Vlaicu. Ziarele din acea vreme relatau ca, imediat dupa terminarea zborului, I. L. Caragiale s-a dus la Aurel Vlaicu si a exclamat: „Esti un geniu al poporului nostru, baiete!”. Apoi i-a daruit fotografia sa cu dedicatia „Traiasca Vlaicu! Si sus, tot mai sus!”.

Festivalul „Bucurestii lui Caragiale”, organizat la implinirea centenarului marelui dramaturg, se desfasoara, in premiera, in Bucuresti. Festivalul a debutat pe 9 iunie si se va incheia pe 20 septembrie.

Festivalul este organizat de Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic si Primaria Municipiului Bucuresti, in colaborare cu Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, Teatrul Masca, Teatrul Nottara, Opera Nationala Bucuresti, Centrul de Creatie Arta si Traditie – CreArt, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, Muzeul National al Literaturii Romane, Biblioteca Metropolitana Bucuresti si Circ & Variete Globus.