Acasă Sanatate Esti nemultumit de medic? Acum ai la dispozitie Telefonul Pacientului!

Esti nemultumit de medic? Acum ai la dispozitie Telefonul Pacientului!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Daca sunteti nemultumit de un medic si vreti sa-l reclamati, o puteti face de astazi la Telefonul Pacientului.

Astfel, romanii pot semnala problemele cu care se confrunta in institutiile medicale si neregulile din sistemul de sanatate.

Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice lanseaza luni Telefonul Pacientului. Romanii pot face sesizari privind orice incalcare a dreptului pacientului, la Telefonul Pacientului.

“Traversam o perioada de schimbari in sistemul de sanatate, schimbari care trebuie atat intelese de pacientii romani, dar si adaptate nevoilor lor. Zilnic, timp de opt ore, cineva va raspunde la numarul de telefon 0800.800.242, apel gratuit. Oricine poate apela la acest numar. Cel care considera ca i s-au incalcat drepturile pacientului, cei care au fost nemultumiti de serviciile medicale, pot cere ajutor aici. Daca sunt anumite reclamatii la care persoana de la telefon nu poate raspunde sau daca trebuie sa mergem la un anumit decident pentru a ne consulta, atunci problemele respective vor fi sintetizate pe categorii de prioritati si vom merge noi pentru a le semnala. De asemenea, se va face si monitorizarea pentru ca omului sa-i dam si-un raspuns. Acest telefon este foarte important pentru ca problemele noastre pe linie de drepturi sunt diverse”, a declarat Gheorghe Tache, presedintele COPAC.

Telefonul Pacientului este un proiect de suflet al Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC), pornit din nevoia de informare a pacientilor romani si de semnalare a problemelor cu care se confrunta.

In perioada 11-17 martie, reprezentantii Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania vor organiza un eveniment care va cuprinde o campanie de informare nationala pentru pacienti, dezbateri cu medicii si studentii de la universitatile de medicina si lansarea programului Telefonul Pacientului.

Sursa: rtv.net