Acasă Politic Pozitia lui Hans-Peter Friedrich cu privire la Romania si Bulgaria, contestata de...

Pozitia lui Hans-Peter Friedrich cu privire la Romania si Bulgaria, contestata de parlamentari germani!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Pozitia dura a ministrului german de Interne Hans-Peter Friedrich cu privire la aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen a fost contestata de parlamentari germani, relateaza site-ul Novinite.com.

Potrivit editiei online a revistei Spiegel, atat propunerea sa de restrictionare a accesului imigrantilor saraci din cele doua state UE prin neacordarea unei vize, dupa ce s-a descoperit ca utilizau sistemul german de asigurari sociale de doi ani, cat si solicitarea ca cele doua tari sa plateasca aceste cheltuieli, au fost criticate de colegi de-ai ministrului.

Presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din cadrul Bundestagului Gunther Krichbaum (SPD) a declarat ca Germania nu ar trebui sa restrictioneze accesul unor muncitori calificati, argumentand ca decizia cu privire la Schengen trebuie sa fie luata independent de migrarea romilor catre aceasta tara.

De asemenea, presedinta grupului FDP in Bundestag, Gisela Piltz, a subliniat ca libera circulatie a persoanelor este unul dintre principiile fundamentale ale Uniunii Europene, subliniind ca angajatorii germani beneficiaza, de asemenea, de pe urma acesteia.

Friedrich si-a motivat propunerile prin nevoia Germaniei de a impiedica abuzurile asupra sistemului sau de ajutoare sociale. Insa unii parlamentari au subliniat ca ar fi imposibil ca tot continentul sa vina in Germania, atras de sistemul acesteia de ajutoarea sociale, considerat
Via: Circul Politic  

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos