Un baietel a gasit coconul unui fluture. L-a luat cu el si zilnic il privea, poate, poate va surprinde momentul in care fluturasul va iesi la lumina zilei.

Si iata ca ziua mult asteptata si-a facut aparitia. A stat baiatul nostru ore in sir pentru a privi cum fluturele incerca sa iasa printr-o gaura extrem de mica.

Dupa o vreme insa, fluturele nu a mai progresat deloc. Se pare ca a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a iesi, dar nu a fost de ajuns. Baiatului i s-a facut mila si s-a decis sa ii vina in ajutor. A luat o foarfeca si a taiat partea care a mai ramas din cocon. Astfel fluturele a reusit sa iasa cu usurinta.

Dar corpul lui era umflat, iar aripile ii erau mici si scorojite. Baiatul a continuat sa priveasca nou nascutul fluturas asteptand ca in orice moment sa isi ia zborul. Din pacate acest lucru nu s-a mai intamplat. Fluturele a fost nevoit sa isi petreaca restul zilelor tarandu-se de ici colo, cu un corp umflat si aripi scorojite. Niciodata nu a fost in stare sa zboare.

Baiatul, in bunatatea si mila lui, nu a inteles ca acel chin de a trece prin gaurica mica a coconului ii era vital fluturelui. Era modalitatea prin care fluidul din corp era fortat sa ajunga in aripi pentru ca acestea sa fie pregatite pentru zbor imediat ce va reusi sa se elibereze din cocon.

Asemeni fluturelui, si noi trebuie de multe ori sa ne zbatem in viata pentru a ne castiga libertatea si a ne putea lua zborul. Oricat de greu pare a fi uneori, nu te lasa coplesit(a), focalizeza-te pe ceva pozitiv, gaseste-ti un motiv pentru care sa te lupti in continuare si sa nu te dai batut(a).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.